Karabük Postası tarafından
28 Aralık, 2015 08:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Malçlı Çilek Yetiştiriciliği Yaygınlaştırılıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi finansmanı ile gerçekleştirilen tarımsal projeler kapsamında "Malçlı Çilek Yetiştiriciliği Projesi" uygulamaya konuldu. Proje kapsamında Çiftçilere malç plastiği ve çilek fidesi dağıtımı yapıldı. Dağıtımda konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı; proje kapsamında 55.000 adet Cabarla ve Fern çeşidi çilek fidesi ile 1100 kilo malçlı plastik temin edilerek bunun İl genelinde 11 dekar arazide, 22 ayrı proje olarak uygulamaya konulduğunu, bu proje kapsamında amaçlarının Karabük’te malçlı olarak çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılarak çiftçilerin daha çok ve daha kaliteli ürün yetiştirmelerine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı; bu projelere olan katkılarından dolayı Valiliğe ve İl Özel İdaresine teşekkür ederek, üretimde bulunmak isteyen tüm çiftçilerin her zaman yanında olduklarını belirtti. Çataklı; Ayrıca dağıtımı yapılan çileklerin dikim ve üretim teknikleri hakkında çiftçilerin ihtiyaç duydukları alanlarda teknik elemanların her zaman yardımda bulunacaklarını ifade etti. Çataklı’nın konuşmasının ardından talepte bulunan çiftçilere malç plastiği ve çilek fidelerinin teslimatları gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gümüşhane’de bir evin bahçesinde vaşak görüntülendi

Gümüşhane’de bir evin bahçesinde vaşak görüntülendi. Doğada görülmesinin güç olduğu bilinen ve utangaç tavırlarıyla bilinen vaşak, ağır kış şartları nedeniyle yerleşim yerlerine kadar indi.
Merkeze bağlı Söğütağıl köyünde, doğada görülmesi oldukça güç olan ve utangaç tavırlarıyla bilinen bir vaşak, kışın sert yüzünü göstermesiyle birlikte yerleşim yerlerine kadar indi. Karın beyazlığı üzerinde asil duruşuyla dikkat çeken vaşak, köylüler tarafından hayranlıkla izlendi.

Görenler şaşırttı
Bir evin bahçesine kadar yaklaşan vaşak, çevredeki insanlara aldırış etmeden bir süre karların üzerinde vakit geçirdi. Vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde, vaşağın sağlıklı olduğu ve çevreyi meraklı gözlerle incelediği görülüyor. Uzmanlar, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının zaman zaman bu şekilde köylere kadar inebileceğine dikkat çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin