blank
Haber Merkezi tarafından
27 Temmuz, 2025 15:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KARABÜK’TE MADENCİLİK TARTIŞMASI ALEVLENDİ

Karabük’te beş gündür süren orman yangınlarının yarattığı tahribat sürerken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay’ın geçtiğimiz Mayıs ayında Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı uyarılar yeniden gündeme geldi.

Akay, Karabük, Bartın ve Kastamonu illerinde Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 36 noktada yapılacak olan maden arama ve işletme ihalelerine dikkat çekmiş ve bu faaliyetlerin bölge doğasına “telafisi mümkün olmayan zararlar” vereceğini vurgulamıştı.

4 BİNDEN FAZLA HEKTAR MADEN ARAMASINA AÇILIYOR

Milletvekili Akay, Karabük’te 4 bin 28 hektarlık alanın altın, bakır, çinko, demir ve manganez gibi metalik madenlerin aranması amacıyla ihaleye açıldığını hatırlatarak, bu girişimlerin Karabük’ün orman varlığına ve ekosistemine büyük zarar vereceğini dile getirmişti.

“Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 2.529 hektar, Eflani ilçesinde 1.499 hektar olmak üzere toplam 4.028 hektar alan 4. grup metalik madenlerin arama ve işletilmesi için açılmış durumda” diyen Akay, bu faaliyetlerin Karabük’ün ormanlık alanları, su kaynakları ve kültürel dokusu için büyük bir tehdit oluşturduğunu söylemişti.

ELİNİZİ KARABÜK'ÜN DOĞASINDAN ÇEKİN”

Akay’ın aylar önce yaptığı bu uyarı, yangınların etkisini artırdığı bugünlerde yeniden gündeme geldi. Karabük’te 5 gündür kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle şimdiye kadar 19 köy ve 57 mahalle tahliye edildi. Türkiye’nin yüzölçümüne oranla %72’si ormanlarla kaplı olan Karabük’te, doğanın korunmasına dair hassasiyetin ne kadar önemli olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

Milletvekili Akay, “Buradan iktidarı ve yetkilileri uyarıyorum: Elinizi Karabük'ün doğasından çekin. Karabük'ümüzde telafisi mümkün olmayacak işlere girişmeyin” ifadeleriyle çağrısını yinelemişti.

Bölgede devam eden yangın süreci, madencilik faaliyetlerinin uzun vadeli etkileri konusunda toplumsal duyarlılığı artırırken, çevre örgütleri ve vatandaşlardan da destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Aralık, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Taşköprü Belediyesi hastane otoparkını sıcak asfaltla buluşturdu

Taşköprü Belediyesi, kış mevsiminde sahadaki 60 kişilik ekip ile asfalt çalışmalarına devam ediyor.
Taşköprü Belediyesi 60 kişilik ekip ile 25 araç ve ekipmanla kış mevsiminde asfalt çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekipleri, Ethem Mahallesi’nde toplam 3 kilometrelik yolu sıcak asfalta buluşturdu. Taşköprü Devlet Hastanesi otoparkında sürdürülen sıcak asfalt çalışmaları da tamamlandı. Otopark alanı sıcak asfaltla yenilenerek modern bir görünüme kavuşturuldu.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, ilçenin dört bir yanında altyapı ve üstyapı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, daha yaşanabilir ve modern bir Taşköprü hedefiyle sahada yoğun mesai harcandığını ifade etti. Başkan Arslan, özveriyle görev yapan tüm belediye personeline emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin