Reklam
Reklam

Karabük’te lojistik merkez kurulmasına iş dünyasından destek

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Kasım, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te bir lojistik merkez kurulmasına yönelik çalışmalara iş dünyasından da destek geldi.

Karabük Valiliği tarafından Eskipazar-İsmetpaşa’da belirlenen 200 dönümlük alana lojistik merkez kurulması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na başvuru yapılırken, iş dünyası da süreci yakından takip ediyor. Yapılan başvuruya imza veren isimlerden biri olan Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Ünal, Karabük’ün ihracat ve ithalat potansiyelinin gelişimi ve ticari faaliyetlerin daha ekonomik şartlarda yapılması açısından projenin son derece önemli olduğunu belirtti. Ünal, her türlü girişimde bulunacaklarını ifade etti. Projenin 2013 yılından bu yana Karabük’ün gündeminde olduğuna dikkat çeken Ünal, “Lojistik sektörü, Karabük kentinin, Batı Karadeniz Bölgesi’nin ve ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli yer tutmaktadır. Karabük jeopolitik konumuyla Doğu Avrupa, Türkiye, Karadeniz ülkeleri, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinde yaşayan yaklaşık 600 milyon insan için de ithalat ve ihracat kapısı olma potansiyelini taşımaktadır. Lojistik merkezinin bir diğer önemi ise, şehrimiz ekonomisinin lokomotifliğini üstlenmiş olan demir çelik sektörü açısından önemidir. Projenin hayata geçmesi durumunda sektörün maliyetlerinde ciddi düşmeler yaşanacak, bu da onların daha rekabet edebilir bir konum kazanmasını sağlayacaktır. İlimizin ihracat kapasitesinin artırılması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması açısından bu proje çok önemlidir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

BAŞKAN ÇETİNKAYA BU KEZ OĞLU MUHAMMED ALİ İÇİN SAHAYA İNDİ

WhatsApp Image 2026 06 20 at 09.47.42
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
20 Haziran, 2026 14:01 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Babalar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen halı saha maçında oğlu Muhammed Ali ve okul arkadaşlarıyla bir araya geldi. Şehir yönetimindeki yoğun mesaisinin yanında babacan tavrıyla da bilinen Çetinkaya, velilerle birlikte sahaya çıkarak çocukların heyecanına ortak oldu.

Karabük’te hayata geçirdiği projeler ve saha koordinasyonundaki dinamik tarzıyla dikkat çeken Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, bu kez anlamlı bir sosyal etkinlikte babalık yönüyle ön plana çıktı. Oğlu Muhammed Ali’nin okul arkadaşları ve velileri için düzenlenen Babalar Günü halı saha organizasyonuna katılan Başkan Çetinkaya, formayı giyerek sahada yerini aldı.

Çocukların babalarıyla birlikte oynadığı müsabakada renkli ve samimi anlar yaşandı. Maç boyunca çocuklarla yakından ilgilenen ve onlarla aynı coşkuyu paylaşan Başkan Çetinkaya, çocukların hayatındaki en büyük dayanağın babalarının güven veren varlığı olduğunu ifade etti.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şu ifadeleri kullandı:;

“Bizler ne kadar yoğun bir tempo içinde çalışırsak çalışalım, hangi sorumluluğu üstlenirsek üstlenelim; günün sonunda çocuklarımızın gözünde sadece birer babayız. Bu akşam oğlum Muhammed Ali’nin ve onun değerli arkadaşlarının yüzündeki o saf neşeyi, güven hissini sahada görmek benim için her şeyden kıymetliydi. Bir babanın evladına bırakacağı en büyük miras, her şartta onun arkasında olduğunu hissettirmektir. Bu anlamlı akşama vesile olan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, sahada omuz omuza oynadığımız tüm velilerimizi selamlıyorum. Başta şehit babalarımız olmak üzere, ömrünü ailesine vakfeden tüm babaların Babalar Günü’nü yürekten kutlarım.”

Büyük bir centilmenlik ve dostluk havasında geçen halı saha maçı, Başkan Çetinkaya’nın çocuklarla ve velilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin