Karabük'te Lojistik Merkez Kurulmasına İş Dünyasından Destek - Karabük Haber Postası
6747213101965
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Kasım, 2024 16:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Lojistik Merkez Kurulmasına İş Dünyasından Destek

Karabük’te bir lojistik merkez kurulmasına yönelik çalışmalara iş dünyasından da destek geldi.

Karabük Valiliği tarafından Eskipazar-İsmetpaşa’da belirlenen 200 dönümlük alana lojistik merkez kurulması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na başvuru yapılırken, iş dünyası da süreci yakından takip ediyor. Yapılan başvuruya imza veren isimlerden biri olan Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Ünal, Karabük’ün ihracat ve ithalat potansiyelinin gelişimi ve ticari faaliyetlerin daha ekonomik şartlarda yapılması açısından projenin son derece önemli olduğunu belirtti. Ünal, her türlü girişimde bulunacaklarını ifade etti. Projenin 2013 yılından bu yana Karabük’ün gündeminde olduğuna dikkat çeken Ünal, “Lojistik sektörü, Karabük kentinin, Batı Karadeniz Bölgesi’nin ve ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli yer tutmaktadır. Karabük jeopolitik konumuyla Doğu Avrupa, Türkiye, Karadeniz ülkeleri, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinde yaşayan yaklaşık 600 milyon insan için de ithalat ve ihracat kapısı olma potansiyelini taşımaktadır. Lojistik merkezinin bir diğer önemi ise, şehrimiz ekonomisinin lokomotifliğini üstlenmiş olan demir çelik sektörü açısından önemidir. Projenin hayata geçmesi durumunda sektörün maliyetlerinde ciddi düşmeler yaşanacak, bu da onların daha rekabet edebilir bir konum kazanmasını sağlayacaktır. İlimizin ihracat kapasitesinin artırılması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması açısından bu proje çok önemlidir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fefeeffe
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
28 Mart, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.03.2026 15:19
0
0

İL GENEL BAŞKANLIĞINDA KRİTİK VİRAJ

Karabük’te 1 Nisan’da gerçekleştirilecek İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimleri öncesinde siyasi hareketlilik artarken, süreçte belirleyici rolün AK Parti teşkilatında olacağı ifade edildi.

Karabük’te 1 Nisan’da yapılacak İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimi öncesinde siyasi hareketlilik giderek artıyor. Mevcut Başkan Ahmet Sözen’in yeniden aday olacağını açıklamasının ardından Mesut Aydın, Ertan Mısırlı ve Hasan Yıldırım da başkanlık için yarışa katıldıklarını açıkladı. Böylece seçim öncesi aday sayısının artması, özellikle iktidar kanadında dengeleri daha da hassas hale getirdi.

Siyasi kulislerde ismi sıkça geçen Ahmet Okan Kirman ise henüz resmi bir adaylık açıklamasında bulunmadı. Konuyla ilgili gazetemize kısa bir değerlendirme yapan Kirman, bugüne kadar hiçbir zaman “adayım” şeklinde bir beyanı olmadığını vurgulayarak, bireysel bir başvurusunun da söz konusu olmadığını ifade etti. Kirman, dikkat çeken açıklamasında kendisinin görev adamı olduğunu belirterek, “görev istenmez, verilir” sözleriyle, teşkilatın kendisine görev vermesi halinde sorumluluk almaktan kaçınmayacağını dile getirdi.

Her ne kadar resmi bir adaylık açıklaması yapmamış olsa da Kirman’ın, toplumun farklı kesimlerinden destek gördüğü ve isminin güçlü bir alternatif olarak konuşulmaya devam ettiği gözlemleniyor.  Kirman’a gelen destek, seçim sürecinde dengelerin son ana kadar değişebileceğine işaret ediyor.

Öte yandan Ferhat Salt’ın da önümüzdeki günlerde partisinin 11 İl Genel Meclisi üyesiyle bir araya gelerek nihai kararı kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

SAYISAL DENGELER BELİRLEYİCİ OLACAK

Karabük İl Genel Meclisi toplam 17 üyeden oluşurken, dağılımda AK Parti 11, MHP 4 ve CHP ise 2 üyeyle temsil ediliyor. AK Parti’nin mecliste sayısal üstünlüğü bulunmasına rağmen, birden fazla adayla seçime gidilmesi halinde oyların bölünme ihtimali dikkat çekiyor. Bu senaryoda, MHP ve CHP’nin toplam 6 oyu kritik bir rol oynayabilir ve seçim sonucunu doğrudan etkileyebilir.

Seçim, meclis üyeleri arasında kapalı oy ve açık tasnif yöntemiyle gerçekleştirilecek. 1 Nisan’a kısa bir süre kala gözler özellikle AK Parti cephesinden yapılacak resmi açıklamalara çevrilmiş durumda. Aday sayısının artması ve kulislerde konuşulan isimler, seçim yarışının beklenenden daha çekişmeli geçeceğine işaret ediyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin