Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2015 15:45 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te ‘Kuduz’ Paniği

Eskipazar ilçesine bağlı Sallar köyünde kuduz vakası tespit edilmesi üzerine İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince köy 6 ay süreli olarak karantinaya alınarak hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.
Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, köyde telef olan bir büyükbaş hayvandan alınan numunelerin Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’ne gönderildiğini ve burada pozitif raporu geldiğini söyledi.
Çataklı, şüpheli hastalık ihbarı üzerine gidilen köyde kuduz şüphesiyle karantina tedbirleri uygulanmaya başlandığını söyleyerek, “Karantinaya aldığımız ineğin ölmesi üzerine alınan numuneyi Ankara Etlik Veteriner Araştırma Enstitüsü’ne gönderdik. Sonuç pozitif olarak geldi. Gerekli karantina tedbirlerimizi aldık. İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle birlikte hayvanlara aşılama yapıldı ve 6 ay süreli karantina uygulamasını başlattık. Köyde 3 kilometre denetim ve 10 kilometre de koruma bölgesi oluşturduk. Hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Sürekli olarak günlük denetimlerimiz devam ediyor. Olayın yaban hayattan olduğunu tahmin ediyoruz. Bunun yanında hayvan sahibi aile de halk sağlığı ekiplerince takip ediliyor” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, bu bölgeden süt ve süt ürünü alan vatandaşların da dikkatli olmasını isteyerek, “Vatandaşlarımızın açık süt kullanmamalarını tavsiye ediyoruz. Zaten açık süt kanunen de yasaktır” diye kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte caddeler gece mesaisiyle yenileniyor qRXeelNg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te caddeler gece mesaisiyle yenileniyor

Karabük Belediyesince kent genelinde yürütülen asfalt ve modernizasyon çalışmaları kapsamında Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde asfalt serimi ve New Jersey bariyer uygulaması gerçekleştirildi.

Belediye ekipleri, araç trafiğinin aksamaması ve esnafın çalışmalarının olumsuz etkilenmemesi amacıyla çalışmaları gece saatlerinde sürdürdü. Gece boyunca devam eden mesainin ardından cadde, sabah saatlerinde vatandaşların kullanımına açıldı.

Çalışmalar kapsamında yol güvenliğini artırmak amacıyla New Jersey bariyer sistemi uygulanırken, caddede asfalt yenileme çalışmaları da tamamlandı. Benzer uygulamaların Kıbrıs Şehitleri ve Menderes caddeleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarında da yapılacağı bildirildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Özkan Çetinkaya, ekiplerden bilgi aldı.

Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kentte daha modern ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Gece boyunca sürdürülen çalışmalarla vatandaşların sabah saatlerinde daha güvenli ve düzenli yollarla karşılaşmasını amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya, ana arterlerdeki modernizasyon çalışmalarının planlanan program dahilinde süreceğini kaydetti.

Öte yandan asfalt serimi öncesinde caddelerde içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiği, böylece altyapının da güçlendirildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin