Karabük'te ‘Kuduz’ Paniği - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2015 15:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te ‘Kuduz’ Paniği

Eskipazar ilçesine bağlı Sallar köyünde kuduz vakası tespit edilmesi üzerine İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince köy 6 ay süreli olarak karantinaya alınarak hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.
Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, köyde telef olan bir büyükbaş hayvandan alınan numunelerin Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’ne gönderildiğini ve burada pozitif raporu geldiğini söyledi.
Çataklı, şüpheli hastalık ihbarı üzerine gidilen köyde kuduz şüphesiyle karantina tedbirleri uygulanmaya başlandığını söyleyerek, “Karantinaya aldığımız ineğin ölmesi üzerine alınan numuneyi Ankara Etlik Veteriner Araştırma Enstitüsü’ne gönderdik. Sonuç pozitif olarak geldi. Gerekli karantina tedbirlerimizi aldık. İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle birlikte hayvanlara aşılama yapıldı ve 6 ay süreli karantina uygulamasını başlattık. Köyde 3 kilometre denetim ve 10 kilometre de koruma bölgesi oluşturduk. Hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Sürekli olarak günlük denetimlerimiz devam ediyor. Olayın yaban hayattan olduğunu tahmin ediyoruz. Bunun yanında hayvan sahibi aile de halk sağlığı ekiplerince takip ediliyor” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, bu bölgeden süt ve süt ürünü alan vatandaşların da dikkatli olmasını isteyerek, “Vatandaşlarımızın açık süt kullanmamalarını tavsiye ediyoruz. Zaten açık süt kanunen de yasaktır” diye kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tutuklandigini ogrenen supheli adliyede camdan atladi ByTLcvgm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tutuklandığını öğrenen şüpheli adliyede camdan atladı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde uyuşturucu ticareti suçlamasıyla gözaltına alınan S.K., çıkarıldığı mahkemede tutuklandığını öğrendikten sonra adliye binasında camdan atlayarak ağır yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, S.K.’nın adresinde yapılan aramada yaklaşık 100 gram uyuşturucu madde ile 45 adet extacy hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İddiaya göre, gece saatlerinde avukatına intihar edebileceğini söylediği öne sürülen S.K., sabah saatlerinde sulh ceza hakimliğindeki işlemlerinin ardından tutuklandığını öğrenince panik halde koşarak adliye binasının camından kendini aşağı bıraktı.

Saat 11.30 sıralarında meydana gelen olayda ağır yaralanan S.K., olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Şüphelinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin