Karabük'te ‘Kuduz’ Paniği - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2015 15:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te ‘Kuduz’ Paniği

Eskipazar ilçesine bağlı Sallar köyünde kuduz vakası tespit edilmesi üzerine İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince köy 6 ay süreli olarak karantinaya alınarak hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.
Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, köyde telef olan bir büyükbaş hayvandan alınan numunelerin Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’ne gönderildiğini ve burada pozitif raporu geldiğini söyledi.
Çataklı, şüpheli hastalık ihbarı üzerine gidilen köyde kuduz şüphesiyle karantina tedbirleri uygulanmaya başlandığını söyleyerek, “Karantinaya aldığımız ineğin ölmesi üzerine alınan numuneyi Ankara Etlik Veteriner Araştırma Enstitüsü’ne gönderdik. Sonuç pozitif olarak geldi. Gerekli karantina tedbirlerimizi aldık. İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle birlikte hayvanlara aşılama yapıldı ve 6 ay süreli karantina uygulamasını başlattık. Köyde 3 kilometre denetim ve 10 kilometre de koruma bölgesi oluşturduk. Hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Sürekli olarak günlük denetimlerimiz devam ediyor. Olayın yaban hayattan olduğunu tahmin ediyoruz. Bunun yanında hayvan sahibi aile de halk sağlığı ekiplerince takip ediliyor” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, bu bölgeden süt ve süt ürünü alan vatandaşların da dikkatli olmasını isteyerek, “Vatandaşlarımızın açık süt kullanmamalarını tavsiye ediyoruz. Zaten açık süt kanunen de yasaktır” diye kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonunun yuksek kesimlerinde kar yagisi etkili oluyor Ofx8nQn3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor

Kastamonu’nun Tosya ilçesinin yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesiyle Kastamonu’da yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı başladı. Tosya ilçesinin yüksek kesimlerinde akşam saatleri itibarıyla başlayan kar yağışı ara ara devam ediyor.

Öte yandan, etkili olan kar yağışı sırasında ormanlık alanda dolaşan bir tavşan kameraya yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin