Reklam
Reklam
66e6b63aead87
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Eylül, 2024 13:26 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te KPSS heyecanı

Karabük’te ortaöğretim mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’da adaylar ter döktü.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumu saat 10.15’te başladı. 81 il ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da düzenlenen KPSS Ortaöğretim için 227 sınav merkezi, 5 bin 683 bina ve 99 bin 765 salon kullanıldı.

Karabük’te adaylar sınav önce sınavların yapılacağı binaların önünde bekleyişini sürdürdü. Güvenlik görevlilerinin üst aramaları ve sınav kağıtlarının incelenmesinin ardından adaylar salonlara alındı. Saat 10.15’te başlayan sınavda adaylara genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 soru soruluyor, 130 dakika cevaplama süresi verildi.

Ek süre kullanması uygun görülen engelli adaylar 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecek. Sınav sonuçları, 4 Ekim’de açıklanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude yapay zekadan siber guvenlige 220 proje tanitildi pPzjUOde
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0 0

KBÜ’de yapay zekadan siber güvenliğe 220 proje tanıtıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Bitirme Projeleri Sergisi’nde, öğrencilerin hazırladığı 220 proje ziyaretçilerle buluştu.

Karabük Üniversitesi’mde düzenlenen Bitirme Projeleri Sergisi’nde öğrenciler tarafından hazırlanan yapay zeka, siber güvenlik ve robotik alanlarındaki çalışmalar yer aldı.

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi binasında gerçekleştirilen sergide, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 180, Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 40 proje olmak üzere toplam 220 çalışma tanıtıldı.

Serginin açılışına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Türker, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler, projelerini katılımcılara tanıtarak teknik detaylar ve geliştirme süreçleri hakkında bilgi verdi. İki gün süren sergi boyunca ziyaretçiler projeleri yakından inceleme fırsatı bulurken, öğrenciler de eğitim hayatları boyunca edindikleri bilgi ve becerileri uygulamalı olarak sergileme imkânı elde etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin