blank
Nuray Öztürk tarafından
23 Eylül, 2024 12:06 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te KÖYDES Çalışmaları Sürüyor

Karabük’ün kırsal kalkınmasına katkı sunan KÖYDES (Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi) çalışmaları, İl Özel İdaresi ve Safranbolu Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Safranbolu İlçesi’ne bağlı Davutobası ve Yukarıçiftlik grup köy yollarında BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt serim çalışmaları tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Altyapı İyileştirilmeye Devam Ediyor Yapılan asfalt çalışmaları, köylere ulaşımı kolaylaştırırken, bölgedeki altyapının güçlendirilmesine de önemli katkılar sağlıyor. Yolların asfaltlanması, hem köy halkının ulaşımını rahatlatacak hem de bölge ekonomisine olumlu etkiler sunacak. Özellikle kış aylarında zorlu hava koşulları nedeniyle ulaşımda yaşanan sıkıntıların büyük ölçüde önüne geçilecek. Genel Sekreter Kelleci’den Teşekkür Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi: “İl Özel İdaresi olarak kırsal bölgelerdeki altyapı çalışmalarına büyük önem veriyoruz. KÖYDES projesi kapsamında yapılan bu asfalt serim çalışmaları, köylerimizin ulaşımını daha modern ve güvenli hale getirmek için yürüttüğümüz projelerin bir parçasıdır. Tüm emeği geçen personelimize ve destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Kelleci, bölgedeki diğer köy yollarında da benzer çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ocak, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Buz tutan suda yüzerek eğlendiler

Rize’de bu yıl 10. kez düzenlenen ’Kış Yüzme Şenliği’ renkli görüntülere sahne olurken, katılımcılar buz gibi suda yüzdü.
Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Deremezra köyü Neknari mevkiinde bu yıl 10.’su düzenlenen Kış Yüzme Şenliği’ne yaklaşık 60 sporcu katıldı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcular buz gibi sularda yüzerek dayanıklılıklarını sergiledi.
Etkinliğin koordinatörü Hasan Önder, her yıl geleneksel hale gelen etkinlik öncesinde sporculara, soğuk suya girerken uyulması gereken kurallar, suda kalma süresi ve vücudun verebileceği tepkiler hakkında bilgiler verdi. Hazırlıkların ardından katılımcılar buz gibi suya girerek, dayanıklılıklarını sergiledi. Sularda en uzun süre kalmak için kıyasıya bir mücadele verilen bu etkinlikte rekabet de ön plana çıktı.
Hasan Önder festivalin sıra dışı olmasına dikkat çekerek, "10. kez düzenlediğimiz sıra dışı bir festival. Dostlarla doğanın güzelliğini de, dayanıklılığı da, adrenalini de sergilemeye çalışıyoruz. Bir tarafta tulumun ezgileri var. Buz gibi sudan çıkıp dünyanın en doğal çayı ile ısınacağız. Buz gibi suda yüzüp, çayla ısınan bir grubu oluşturmuş olduk. Suyun sıcaklığı 0 derecelerde. Çünkü üzeri hemen buz tutuyor. Katılımcı sayısı 60. Ara ara yüzecek arkadaşlarımız var. Hedefimiz bu yıl 100 kişiyi bu suda yüzdürmek" ifadelerini kullandı.
Etkinlik için İzmir’den gelen Ekin Ataş da, bu deneyimi herkese tavsiye ettiğini dile getirerek, "İlk defa girdim, çok soğuktu. İlk başlarda nefes alamıyorsunuz ama sonradan alışıyorsunuz. Zaten önemli olan vücut ısısını dengelediği için nefes almaya devam edebilmek. Ondan sonra zaten alışıyorsun ama çok fazla suda kalmanın mümkün olduğunu düşünmüyorum. Gayet güzel ve keyifliydi. Herkese tavsiye ediyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin