Reklam
Reklam
66f1287372f17 jpg
Nuray Öztürk Avatarı
Nuray Öztürk tarafından
23 Eylül, 2024 12:06 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te KÖYDES Çalışmaları Sürüyor

Karabük’ün kırsal kalkınmasına katkı sunan KÖYDES (Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi) çalışmaları, İl Özel İdaresi ve Safranbolu Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Safranbolu İlçesi’ne bağlı Davutobası ve Yukarıçiftlik grup köy yollarında BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt serim çalışmaları tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Altyapı İyileştirilmeye Devam Ediyor

Yapılan asfalt çalışmaları, köylere ulaşımı kolaylaştırırken, bölgedeki altyapının güçlendirilmesine de önemli katkılar sağlıyor. Yolların asfaltlanması, hem köy halkının ulaşımını rahatlatacak hem de bölge ekonomisine olumlu etkiler sunacak. Özellikle kış aylarında zorlu hava koşulları nedeniyle ulaşımda yaşanan sıkıntıların büyük ölçüde önüne geçilecek.

Genel Sekreter Kelleci’den Teşekkür

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“İl Özel İdaresi olarak kırsal bölgelerdeki altyapı çalışmalarına büyük önem veriyoruz. KÖYDES projesi kapsamında yapılan bu asfalt serim çalışmaları, köylerimizin ulaşımını daha modern ve güvenli hale getirmek için yürüttüğümüz projelerin bir parçasıdır. Tüm emeği geçen personelimize ve destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Kelleci, bölgedeki diğer köy yollarında da benzer çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin