Karabük’te Korovirüsten ölümler artıyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Kasım, 2021 11:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Korovirüsten ölümler artıyor

Virüs son 5 günde 13 can daha aldı

Karabük’te, son 5 günde 13 kişi daha koronavirüsten yaşamını yitirdi.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koronavirüs testleri pozitif çıktıktan sonra tedavi altına alınan M.Y. (79), H.B. (81),T.İ. (79), F.B. (61), M.E. (68), M.K. (71), M.Ş. (69), K.K.(89), N.Ş. (71), Ç.Y.(76), Ş.D. (72), C.P. (73) ve H.M. (61), yaşamını yitirdi.

Kentte son 5 gündeki bu ölümlerle birlikte koronavirüsten ölenlerin sayısı 565’e yükseldi. Cenazeler, koronavirüs tedbirleri kapsamında toprağa verildi. Koronavirüs vaka sayısı 42 bin 400’lere ulaşırken, günlük vaka sayısı ise 150’nin üstüne çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Untitled 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
26 Nisan, 2026 14:43 tarihinde yayınlandı
0
0

KESKİNKILIÇ’TAN KARABÜK’E YATIRIM ÇAĞRISI

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Karabük’te Yatırımcılara 301 milyon TL’ye kadar nakdi destek, %50 vergi indirimi, SGK primi desteği ve faiz katkısı gibi önemli avantajlar sağlanacağını söyledi

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Karabük’te yatırım yapmak isteyen girişimcilere yönelik önemli desteklerin hayata geçirileceğini açıkladı. Yeni teşvik sistemi kapsamında yatırımcılara nakdi destekten vergi indirimine, SGK prim desteğinden faiz katkısına kadar birçok avantaj sunulacak.

Milletvekili Keskinkılıç, yaptığı açıklamada Karadeniz Bölgesi’ndeki 18 ilin “Kalkınmada Teşvik” programı ile destekleneceğini belirterek, Karabük’ün de bu kapsamda önemli fırsatlar yakaladığını ifade etti. “Karabük, yıllardır ayağında pranga olan yatırım teşvik sisteminden Yerel Kalkınma Hamlesi ile kurtuldu. Yeni sistemde yatırım yapanlara adeta teşvik yağdıracağız” dedi.

MİLYON TL’YE KADAR NAKDİ DESTEK

Yeni sistemle birlikte yatırımcılara sağlanacak destekler dikkat çekiyor. Buna göre; Yatırım tutarının yüzde 15’i oranında ve 301 milyon TL’ye kadar nakdi hibe desteği verilecek. Yüzde 50 yatırıma katkı oranı ve yüzde 20’ye varan vergi indirimi uygulanacak.  Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği sağlanacak. Yatırım kredileri için faiz veya kâr payı desteği sunulacak. Uygun koşullarda yatırım yeri tahsisi yapılacak. KDV istisnası ve gümrük muafiyeti gibi ek avantajlar sağlanacak.

STRATEJİK SEKTÖRLERE ÖZEL DESTEK

Karabük’ün sanayi ve doğal kaynak potansiyeline dikkat çeken Keskinkılıç, özellikle savunma sanayine yönelik yüksek performanslı çelik ve titanyum alaşımlarının üretimi, mobilya ve katma değerli orman ürünleri ile turizm yatırımlarının öncelikli olarak destekleneceğini vurguladı. Bu kapsamda beş yıldızlı konaklama tesisi yatırımlarının da teşvik edileceğini ifade etti.

“KARABÜK ARTIK ÇOK DAHA CAZİP”

Yatırımcıları Karabük’e davet eden Keskinkılıç, “Karabük artık yatırım yapmak için çok daha cazip bir şehir haline geldi. Yeni Karabük vizyon belgemiz doğrultusunda çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.

Başvuruların 15 Mayıs’a kadar yapılması gerektiğini hatırlatan Keskinkılıç, tüm yatırımcıları bu fırsatlardan yararlanmaya çağırdı

 

Bizi sosyal medyadan takip edin