blank
Haber Merkezi tarafından
21 Nisan, 2024 14:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Konut Satışları %21,08 Azaldı

Karabük il genelindeki konut satışları, 2024 yılının ilk çeyreğinde düşüş gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te Ocak ve Şubat aylarında toplam 384 konut satılırken bu sayı Mart ayında 161’e geriledi. Konut sektörü uzmanları, ekonomik belirsizliklerin ve faiz oranlarındaki değişimlerin tüketici talebini etkilediğini dile getiriyor. 2024 yılının ikinci çeyreğinde sektördeki hareketliliğin artacağını öngörüyorlar. Konut satışları Ocak-Mart döneminde %1,3 azaldı Türkiye genelinde konut satışları, Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,3 azalarak 279 bin 604 olarak gerçekleşti. Mart ayında ise konut satışları bir önceki yıla oranla %0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Konut satışlarında İstanbul 19 bin 40 konut satışı ile ilk sırada yerini aldı. İstanbul'u sırasıyla 9 bin 523 konut satışıyla Ankara ve 6 bin 413 konut satışıyla İzmir takip etti. En az konut satışının gerçekleştiği iller ise sırasıyla 23 konutla Ardahan, 42 konutla Bayburt ve 55 konutla Hakkari oldu. Öte yandan, ipotekli konut satışları Türkiye genelinde Mart ayında bir önceki yıla göre %49,0 azalarak 12 bin 880'e geriledi. Yabancılara Mart Ayında Bin 778 Konut Satışı Yapıldı Yabancılara yapılan konut satışları ise Mart ayında bir önceki yıla oranla %47,9 azalarak bin 778'e düştü. Mart ayındaki toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı %1,7 oldu. İstanbul, yabancılara en fazla konut satılan il olurken, 652 konut satışıyla başı çekti. İstanbul'u sırasıyla 618 konut satışıyla Antalya ve 151 konut satışıyla Mersin izledi. Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Rusya vatandaşlarına yapıldı. Mart ayında Rusya Federasyonu vatandaşları, Türkiye'den 411 konut satın aldı. Onları sırasıyla 182 konutla İran, 129 konutla Ukrayna ve 82 konutla Irak vatandaşları izledi. (Kaynak: Sevgi Özdemir)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şüpheli ölüme 2 tutuklama

Samsun’un Canik ilçesinde kuşkulu vefat olayıyla ilgili gözaltına alınan, ortalarında ölen kişinin eniştesinin de bulunduğu 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Demirci Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk babası Erdoğan Melek (56), eniştesi Murtaza Sağır’ın (63) 55 ABM 351 plakalı kamyonetinde meyyit bulundu. Sağır, 112’yi arayarak kayınbiraderini Kaleboğazı mevkisinde hareketsiz halde bulduğunu, aracıyla hastaneye götürmek için yola çıktığını söyledi. Ambulans gruplarıyla buluşulduğunda Melek’in hayatını kaybettiği belirlendi.
Olay sonrası savcı ve jandarma inceleme yaptı. Melek’in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Küme Başkanlığı’na gönderildi. Bedeninde kırıklar tespit edilmesi üzerine mevt kuşkulu bulundu.
Canik İlçe Jandarma Komutanlığı grupları yaptığı araştırmada olayın detaylarını ortaya çıkardı. Enişte Murtaza Sağır ve traktör şoförü Şenol Türkyılmaz gözaltına alındı. Tabirinde olayı anlatan Sağır, "Yıkılmış eski köprünün demirlerini almak için çalışma yapıyorduk. Traktörle çekilen demiri bağlayan ip koptu. Erdoğan Melek demirin altında kaldı" dedi.
Jandarmadaki süreçleri tamamlanan iki kuşkulu adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, Sağır ve Türkyılmaz’ı tutuklayarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin