blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2024 09:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te komşu dehşeti: 1 ölü, 1 yaralı

Karabük'te komşular arasında çıkan silahlı kavgada yaralanan çiftten, 58 yaşındaki kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi 26. Sokak'ta meydana geldi. E.A. isimli şahıs, üst kat komşusu olan Gülseren Yıldırım (58) ve eşi Kemalettin Yıldırım ile henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Sözlü tartışmanın büyümesi üzerine E.A. tüfekle Yıldırım çiftine ateş etti. Silah sesini duyan çevredeki vatandaşlar durumu polis ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Kanlar içerisinde yere yığılan Yıldırım çifti yapılan ilk müdahalenin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Gülseren Yıldırım yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybederken Kemalletin Yıldırım'ın tedavisinin devam ettiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Polis ekipleri silahlı saldırganı düzenlediği operasyonla kıskıvrak evinde yakaladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

“Takının Armonisi” sergisi Kastamonu’da sanatseverlerle buluştu

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Metin Coşkun tarafından hazırlanan "Takının Armonisi" isimli stant büyük beğeni topladı.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Metin Coşkun tarafından hazırlanan "Takının Armonisi" isimli stant, sanatseverlerle buluştu. Sanatkarın ikinci standı olan aktiflik, Kastamonu’da düzenlenen birinci mücevher temalı ferdî stant olma özelliğini taşıyor. 15 özgün yapıttan oluşan stantta, çağdaş takı dizaynıyla klasik el sanatlarının birleşiminden doğan eserler, Anadolu kültürünün estetik mirasını günümüze taşıyor.
Eserlerinde form, renk ve materyal ahengine odaklanan Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Metin Coşkun, "armoniyi" sanatla bütünleştirerek izleyiciye estetik bir tecrübe sunmayı amaçlıyor.
Sergi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kastamonu Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü himayesinde ve "2025 Aile Yılı Etkinlikleri" kapsamında gerçekleştirildi. Aktiflik, sanatın aile kavramıyla kurduğu duygusal bağı görünür kılarken, bölgesel kültürel kıymetlerin sanat yoluyla yine yorumlanmasına da katkı sağlıyor.
Dr. Öğretim Üyesi Metin Coşkun, stantla ilgili açıklamasında, "Takı, yalnızca bir süs eşyası değil; birebir vakitte duygusal, estetik ve kültürel bir anlatım lisanıdır. Bu stantta klâsik kuyumculuk tekniklerini çağdaş yorumlarla birleştirerek bu lisanı tekrar keşfetmeye çalıştım." sözlerini kullandı.
Sergi, 19 Ekim Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin