Reklam
Reklam
6720d8c7da9f1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
29 Ekim, 2024 15:45 tarihinde yayınlandı
0

“Cumhuriyet Şehri” Karabük’te Cumhuriyet Coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101. yılı, “Cumhuriyet Şehri” Karabük’te  düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Karabük’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un  makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan törenler  Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda  devam etti.

Stadyumdaki törenler Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından  Vali Mustafa Yavuz ve Belediye Başkanı  Özkan Çetinkaya  vatandaşların bayramını kutladı.

Törende konuşan Vali Yavuz, “101 Yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Milletimizin Hürriyetine olan ışığını, bağımsızlık sevdasını, Millet egemenliğine olan inancını bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyet bu kadim topraklarda kadın, erkek, genç, yaşlı etnik kimlik, mezhep ayrımına düşmeksizin  top yekün bir mücadele ruhuyla kenetlenen milletimizin yazdığı bir destana dönüşmüştür. Öyle ki Anadolu’nun dört bir yanından gelerek vatanını savunan Şerife Bacılar, Seyit Onbaşılar ve adını sayamadığımız nice isimsiz kahramanlar Cumhuriyetin harcına kanlarını katıp Türk Milletinin kaderini değiştirmiştir. Minnettarız. Onlar ki inanarak ve yokluklar içinde bizlere bir Devlet, bir Cumhuriyet bırakmıştır. Lakin yokluklar, zorluklar ve imkansızlıklar bu milletin önünde hiç bir zaman engel olmamıştır bugün de engel değildir ve yarınlarda da asla engel olamayacaktır. Pencereden baktığımızda güneşi esirgemiyorsa ülküsü birileri bugünlerin bedelini ödediği içindir güçlü ifadesindeki bedel ödeyen milli ruh, milli şuur, milli duruşun yenemeyeceği düşman, aşamayacağı bir engel yoktur.

2200 Yıllık Devlet geleneğimiz Cumhuriyetimizin değerleriyle zirveye ulaşmıştır. Bugün bu değerler Batı Karadeniz’in kalbi Cumhuriyet Kenti Karabük’te hala sizlerle birlikte burada yaşatılmaktadır. Cumhuriyetimizin ilk ağır sanayi hamlesi olarak tarihe geçen Kardemir, ne mutlu ki milletimizin kalkınma idealinin bir sembolü olarak bu topraklarda can bulmuştur. Emeğin Başkenti Karabük, Türkiye Yüzyılı vizyonunun inşasında başta Demir Çelik olmak üzere çeşitli sektörler ve turizm potansiyeli sayesinde ülke ekonomisine sağladığı katkı ayrıca gurur vericidir. Bu bağlamda Atatürk’ün “Yaptıklarımızı asla kafi göremeyiz çünkü, daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz”  sözünü kendimize ilke ediniyoruz. Daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye inşa etme yolunda ilerlerken siz değerli hemşerilerimizim bu çabada en büyük destekçimiz olduğuna inancımız tamdır ve buna  yürekten inanıyoruz.

Sevgili gençler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Gençliğine büyük bir miras bıraktım onlar bu milletin istikbalidir ve onun teminatıdır” ilkesindeki geleceği inşa edecek o kıymetli evlatlar sizlersiniz. Sizlere güveniyor ve bu kutlu Cumhuriyet emanetini emin adımlarla yükselteceğinize gönülden inanıyoruz. Unutmayın ki cesaretiniz, azminiz ve inancınızla yarınlarımızı aydınlatacak olan ışıklar sizlersiniz ve hepiniz çok kıymetlisiniz.

Değerli Karabüklüler Cumhuriyetimizin ilk asrını geride bıraktığımız 101 yıl itibariyle Devlet olarak ortak uzun vadedeki  2053 ve 2071 hedeflerine doğru sürdürülebilirliğin, kalkınmanın istikrar ve istikbalin, üretimin, verimliliğin, şefkat ve barışın, bilimin, başarının, güç ve değerlerin, dijitalin, iletişimin, haklının ve huzurun yüzyılı  olan Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında da durmaksızın hep birlikte ilerleyeceğiz. Bu yolda ilerlerken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır çalışkan olmak” sözünü hep birlikte rehber edineceğiz” dedi.

Vali Mustafa Yavuz’un konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu. Bayrak ve flama geçişinin ardından yarışmalarda dereceye giren öğrenciler şiir ve kompozisyonlarını okudu. Tören geçidi ile devam eden kutlamalar çerçevesinde folklor ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Törende jimnastik, tekvando, trambolin ve halk oyunları gösterileri büyük beğeni toplarken Safranbolu 125. Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli komandoların gösterileri de her bayram olduğu gibi vatandaşları gururlandırdı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda vatandaslar arefe gunu kabir basinda dua etti 9eXqnSpV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da vatandaşlar arefe günü kabir başında dua etti

Bolu’da Kurban Bayramı arefesinde vatandaşlar, vefat eden yakınlarını kabirleri başında dualarla andı.

Bolu’da Kurban Bayramı arefesinde mezarlıklar ziyaretçilerle doldu. Öğle namazını Balcı Camisi’nde eda eden vatandaşlar, ardından caminin yanında bulunan Çıkınlar Mezarlığı’na geçti. Yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti. Mezarlık ziyaretine gelen aileler, kabirlerin çevresinde temizlik yapıp çiçekler de ekti.

Kabir ziyaretlerinin gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin