Reklam
Reklam
66f127dbdc920 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
23 Eylül, 2024 12:06 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Kırtasiyelere Fahiş Fiyat Tepkisi..!

Karabük’te okul sezonunun başlamasıyla birlikte kırtasiye malzemelerine gelen yüksek fiyat artışları, velilerin tepkisine neden oldu. Özellikle defter, kalem, silgi ve çanta gibi temel okul ihtiyaçlarındaki artan fiyatlar, bir çok ailenin bütçesini zorlamaya başladı.

Karabük’te okulların açılmasıyla birlikte kırtasiye ürünlerindeki yüksek fiyatlar, hem veliler hem de öğrenciler tarafından büyük tepki çekiyor. Öğrenci ihtiyaçlarının en yoğun olduğu bu dönemde, kalemden deftere, çantadan boya malzemelerine kadar bir çok üründe görülen fahiş fiyat artışları, vatandaşları zorluyor.

VELİLER ŞİKAYETÇİ

Veliler, özellikle temel kırtasiye malzemelerine gelen yüksek zamlar nedeniyle bütçelerini denkleştirmekte zorlandıklarını ifade ediyor. Geçen yıl 50-60 TL’ye alınan bir okul çantasının bu yıl 150 TL’yi geçtiği belirtiliyor. Defter, kalem, silgi gibi günlük ihtiyaçlarda bile yüzde 100’ü aşan zam oranları, velilerin tepkisini artırdı. Bir çok veli, kırtasiye alışverişini tamamlamak için marketlerde ve büyük zincir mağazalarda indirim kovaladıklarını dile getiriyor.

KIRTASİYE ESNAFI ZİNCİR MAREKETLERDEN ŞİKAYETÇİ

Kırtasiye esnafı ise artan maliyetlerden şikayetçi olurken, ürünlerin ham maddelerindeki artışlar, döviz kuru ve ithalat masrafları sebebiyle fiyatların yükseldiğini belirtiyor. Artan fiyatlar karşısında müşterilerin zincir marketlere yöneldiğini belirten kırtasiye esnafı bu durumun da kendilerini olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

YETKİLİLERDEN DENETİM BEKLENİYOR

Veliler ve öğrenciler, kırtasiye fiyatlarındaki bu artışın durdurulması için yetkililerden acil denetim talep ediyor. Özellikle dar gelirli aileler için kırtasiye masraflarının bu kadar artması, eğitimde fırsat eşitliğini olumsuz yönde etkilerken, bir çok velinin okul masraflarını karşılamada zorlandığı ifade ediliyor.

Karabük’te fahiş fiyat artışlarına karşı veliler kırtasiye alışverişleri için alternatif yollar ararken,  bazı veliler internet üzerinden daha uygun fiyatlı ürünler bulmaya çalışıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta yesilirmak tasti 8 asirlik tas koprunun uc gozu su altinda kaldi Qy2EFaKt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Yeşilırmak taştı, 8 asırlık taş köprünün üç gözü su altında kaldı

Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşmasıyla tarım arazileri sular altında kalırken, 788 yıllık tarihi köprünün üç gözü de suya gömüldü.

Tokat’ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı’nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolusavaktan su tahliyesinin devam etmesi ile Yeşilırmak’ta taşkın meydana geldi. Irmak kenarındaki tarım arazileri ile Pazar ilçe girişindeki 1238 yapımı tarihi Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü su içinde kaldı.

Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, “1993 yılında yine ırmak gece gündüz aktı. O sene de yine aynı bu aylardaydı. Sonrasında ise arazimize giremedik. Araziye girdikten sonra da bir mahsul alamadık. Bu seneki ise daha da farklı yağdı. Biz daha bunu kaldıramayız. Allah’tan ümit kesilmez ama ümidimizi de yitirdik. Bu daha da akmaya devem ettiği için daha da bir faydası olmaz. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun altından nasıl kalkacağız bilmiyorum. Bu kadar yükseldiğini bilmiyorum. Bu kadar su hiç yoktu. Bu tarih unutulmayacak bir tarih, Allah bir daha göstermesin inşallah” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin