Reklam
Reklam
66f127dbdc920 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
23 Eylül, 2024 12:06 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Kırtasiyelere Fahiş Fiyat Tepkisi..!

Karabük’te okul sezonunun başlamasıyla birlikte kırtasiye malzemelerine gelen yüksek fiyat artışları, velilerin tepkisine neden oldu. Özellikle defter, kalem, silgi ve çanta gibi temel okul ihtiyaçlarındaki artan fiyatlar, bir çok ailenin bütçesini zorlamaya başladı.

Karabük’te okulların açılmasıyla birlikte kırtasiye ürünlerindeki yüksek fiyatlar, hem veliler hem de öğrenciler tarafından büyük tepki çekiyor. Öğrenci ihtiyaçlarının en yoğun olduğu bu dönemde, kalemden deftere, çantadan boya malzemelerine kadar bir çok üründe görülen fahiş fiyat artışları, vatandaşları zorluyor.

VELİLER ŞİKAYETÇİ

Veliler, özellikle temel kırtasiye malzemelerine gelen yüksek zamlar nedeniyle bütçelerini denkleştirmekte zorlandıklarını ifade ediyor. Geçen yıl 50-60 TL’ye alınan bir okul çantasının bu yıl 150 TL’yi geçtiği belirtiliyor. Defter, kalem, silgi gibi günlük ihtiyaçlarda bile yüzde 100’ü aşan zam oranları, velilerin tepkisini artırdı. Bir çok veli, kırtasiye alışverişini tamamlamak için marketlerde ve büyük zincir mağazalarda indirim kovaladıklarını dile getiriyor.

KIRTASİYE ESNAFI ZİNCİR MAREKETLERDEN ŞİKAYETÇİ

Kırtasiye esnafı ise artan maliyetlerden şikayetçi olurken, ürünlerin ham maddelerindeki artışlar, döviz kuru ve ithalat masrafları sebebiyle fiyatların yükseldiğini belirtiyor. Artan fiyatlar karşısında müşterilerin zincir marketlere yöneldiğini belirten kırtasiye esnafı bu durumun da kendilerini olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

YETKİLİLERDEN DENETİM BEKLENİYOR

Veliler ve öğrenciler, kırtasiye fiyatlarındaki bu artışın durdurulması için yetkililerden acil denetim talep ediyor. Özellikle dar gelirli aileler için kırtasiye masraflarının bu kadar artması, eğitimde fırsat eşitliğini olumsuz yönde etkilerken, bir çok velinin okul masraflarını karşılamada zorlandığı ifade ediliyor.

Karabük’te fahiş fiyat artışlarına karşı veliler kırtasiye alışverişleri için alternatif yollar ararken,  bazı veliler internet üzerinden daha uygun fiyatlı ürünler bulmaya çalışıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tas ocaginda dinamit patlatilmasi sirasinda 4 isci yaralandi 5iZPuabW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.

Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin