Reklam
Reklam
66f127dbdc920 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
23 Eylül, 2024 12:06 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Kırtasiyelere Fahiş Fiyat Tepkisi..!

Karabük’te okul sezonunun başlamasıyla birlikte kırtasiye malzemelerine gelen yüksek fiyat artışları, velilerin tepkisine neden oldu. Özellikle defter, kalem, silgi ve çanta gibi temel okul ihtiyaçlarındaki artan fiyatlar, bir çok ailenin bütçesini zorlamaya başladı.

Karabük’te okulların açılmasıyla birlikte kırtasiye ürünlerindeki yüksek fiyatlar, hem veliler hem de öğrenciler tarafından büyük tepki çekiyor. Öğrenci ihtiyaçlarının en yoğun olduğu bu dönemde, kalemden deftere, çantadan boya malzemelerine kadar bir çok üründe görülen fahiş fiyat artışları, vatandaşları zorluyor.

VELİLER ŞİKAYETÇİ

Veliler, özellikle temel kırtasiye malzemelerine gelen yüksek zamlar nedeniyle bütçelerini denkleştirmekte zorlandıklarını ifade ediyor. Geçen yıl 50-60 TL’ye alınan bir okul çantasının bu yıl 150 TL’yi geçtiği belirtiliyor. Defter, kalem, silgi gibi günlük ihtiyaçlarda bile yüzde 100’ü aşan zam oranları, velilerin tepkisini artırdı. Bir çok veli, kırtasiye alışverişini tamamlamak için marketlerde ve büyük zincir mağazalarda indirim kovaladıklarını dile getiriyor.

KIRTASİYE ESNAFI ZİNCİR MAREKETLERDEN ŞİKAYETÇİ

Kırtasiye esnafı ise artan maliyetlerden şikayetçi olurken, ürünlerin ham maddelerindeki artışlar, döviz kuru ve ithalat masrafları sebebiyle fiyatların yükseldiğini belirtiyor. Artan fiyatlar karşısında müşterilerin zincir marketlere yöneldiğini belirten kırtasiye esnafı bu durumun da kendilerini olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

YETKİLİLERDEN DENETİM BEKLENİYOR

Veliler ve öğrenciler, kırtasiye fiyatlarındaki bu artışın durdurulması için yetkililerden acil denetim talep ediyor. Özellikle dar gelirli aileler için kırtasiye masraflarının bu kadar artması, eğitimde fırsat eşitliğini olumsuz yönde etkilerken, bir çok velinin okul masraflarını karşılamada zorlandığı ifade ediliyor.

Karabük’te fahiş fiyat artışlarına karşı veliler kırtasiye alışverişleri için alternatif yollar ararken,  bazı veliler internet üzerinden daha uygun fiyatlı ürünler bulmaya çalışıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin