Karabük'te Kırmızı Et Fiyatlarına Zam Geldi - Karabük Haber Postası
dsdsds
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
04 Aralık, 2025 13:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Kırmızı Et Fiyatlarına Zam Geldi

Karabük’te serbest piyasada kıyma fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. Daha önce 650–700 lira aralığında satılan kıymanın kilogram fiyatı 800 liraya yükselirken, kuşbaşı et ise 900  liraya çıktı. Bu zamların ilk yansıması market ve kasap raflarında görüldü.

TÜİK VERİLERİ İLE GERÇEKLER ÖRTÜŞMÜYOR

Vatandaşlar, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Kasım ayı enflasyon verilerinin gerçek hayattaki fiyat artışlarını yansıtmadığını belirtiyor. TÜİK, Kasım’da enflasyonu aylık bazda yüzde 0,87, yıllık bazda ise yüzde 31,07 olarak açıklamıştı. Ancak et ve kıyma fiyatlarındaki sıçrama, bu oranların gıda enflasyonunu tam olarak yansıtmadığını gösteriyor.

Karabük’te yaşayan vatandaşlar, artan fiyatlar karşısında kırmızı et tüketiminin neredeyse lüks hale geldiğini ifade ediyor. “Kurban Bayramından Kurban Bayramına et yiyoruz” diyen vatandaşlar, günlük hayatta et tüketiminin giderek azaldığını, özellikle dar gelirli aileler için kırmızı etin ulaşılmaz hale geldiğini vurguluyor.

Esnaf ve tüketiciler, fiyat artışlarının ardındaki nedenler konusunda belirsizlik yaşadıklarını belirtiyor. Tedarik zincirindeki maliyet artışları, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve girdi maliyetlerinin yükselmesinin et fiyatlarına yansıdığı düşünülüyor. Tüketiciler ise yetkililerden gıda fiyatlarındaki spekülatif artışların önlenmesi ve et tüketiminin yeniden erişilebilir hale getirilmesi için somut adımlar atılmasını bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
viraji alamayan tir bariyerlere saplandi surucu yaralandi rvhmEi65
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Virajı alamayan tır bariyerlere saplandı: Sürücü yaralandı

Gümüşhane’nin Tekke beldesinde, Gümüşhane istikametine seyir halindeki tırın virajı alamayarak yan yatması sonucu sürücü yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Tekke beldesinden Gümüşhane istikametine hareket halinde olan 61 AID 410 plakalı tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu virajı alamayarak yan yattı ve bariyerlere saplandı. Meydana gelen kazada sürücü Sultan Y. (48) yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin