Reklam
Reklam
67863ccff11b0
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
14 Ocak, 2025 13:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Kent Tarihi ve Eğitim Müzesi İçin İlk Adım Atıldı

Karabük Valiliği, şehrin kültürel mirasına ışık tutacak önemli bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısında, eski Kalealtı İlkokulu binasının “Karabük Kalealtı İlkokulu Kent Tarihi ve Eğitim Müzesi”ne dönüştürülmesi ele alındı.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Karabük Arkeoloji Müzesi Müdürü Erdal Acar, Koruma Kurulu Müdürü Ali Kaçar, Proje Koordinatörü Ekrem Değirmenci ve çeşitli paydaş kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda, projenin detayları kapsamlı bir şekilde değerlendirildi. Tarihi binanın restorasyon ve fonksiyonlandırma süreci, müzede sergilenecek objelerin seçimi, eski eğitim materyallerinin toplanması ve müzenin iç tasarımına ilişkin çalışmalar masaya yatırıldı. Ayrıca, görev dağılımları ve proje için gerekli kaynaklar üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bu proje, Karabük’ün kültürel ve tarihi zenginliğini yansıtacak bir miras oluşturacaktır. Eğitimin tarihsel sürecini yaşatacak bu müze, gelecek nesillere ışık tutacak önemli bir eser olacaktır. Başarı için tüm paydaşların uyum içinde çalışması büyük önem taşıyor” dedi.

Toplantıda, projenin ilerleyen süreçleri ve ihtiyaç duyulan kaynaklarla ilgili de değerlendirmelerde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda aranan 1 sahis yakalandi Ufn5GwSw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da aranan 1 şahıs yakalandı

Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimde hakkında yakalama kararı bulunan 1 şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirile denetimde, bin 292 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılırken, 331 araç kontrol edildi. Denetimlerde çeşitli suçlardan aranması bulunan 1 şahıs yakalanırken, trafik kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 7 araca idari para cezası uygulandı.

Öte yandan, ekiplerin yaptığı kontrollerde 2 iş yeri ile 8 şahsa, 5326 Sayılı Kabahatler

Bizi sosyal medyadan takip edin