Karabük’te Kasım ayında 326 konut satıldı - Karabük Haber Postası
karabukte kasim ayinda 326 konut satildi xKHjLdgr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Kasım ayında 326 konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine nazaran Karabük’te Kasım ayında 326 konut satıldı.

Türkiye genelinde 2024 yılı Kasım ayında 153 bin 14 konut satıldığının belirtildiği TÜİK’in datalarına nazaran, Karabük’te 244’ü ikinci el satış olmak üzere 326 konut satıldı.

38 konutun ipotekli satışı yapıldığı bildirildiği açıklamada, geçen yılın tıpkı ayında satılan konut sayısının 203 olduğu tabir edildi.

TÜİK’e nazaran Zonguldak’ta 472’si ikinci el 777, Bartın da ise 159’u ikinci el 265 konutun satıldığı bilgisi aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
10 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 09.04.2026 12:58
0
0

KARDEMİR Genel Kurulu bugün yapılacak

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), 2026 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı bugün saat 09.30’da gerçekleştiriyor. Şirketin Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda 17 maddelik yoğun bir gündem görüşülecek.

Genel kurulda ilk olarak 2025 yılına ilişkin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bağımsız Denetim Rapor Özeti ve konsolide mali tablolar pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Toplantının en dikkat çeken başlıklarından biri ise sürdürülebilirlik. Şirket, Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları’na (TSRS) uyumlu hazırlanan 2024 ve 2025 yılı sürdürülebilirlik raporlarını ilk kez genel kurulun bilgi ve onayına taşıyacak.

Gündemin kritik maddeleri arasında kayıtlı sermaye tavanı süresinin güncellenmesi de yer alıyor. Mevcut esas sözleşmede 2021-2025 yıllarını kapsayan izin süresinin, 2026-2030 dönemini kapsayacak şekilde uzatılması planlanıyor. Bu kapsamda esas sözleşmenin 6. maddesinde değişiklik yapılması oylamaya sunulacak.

Toplantıda ayrıca Türk Ticaret Kanunu’nun 363. maddesi gereği yapılan yönetim kurulu üyesi atamasının onaylanması, yönetim kurulu üyelerinin 2025 faaliyetlerinden dolayı ibra edilmesi, 2026 yılı bağış sınırının belirlenmesi ve üyelere ödenecek huzur haklarının tespiti de görüşülecek.

2025 yılı kar payı dağıtım kararı ile şirketin bağımsız denetim kuruluşunun seçimi de genel kurulda karara bağlanacak diğer önemli konular arasında bulunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, pay sahipleri genel kurula kimlik belgeleriyle fiziki olarak katılabileceği gibi e-Genel Kurul sistemi üzerinden elektronik ortamda da iştirak edebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin