Yusuf Korkmaz tarafından
23 Kasım, 2023 11:41 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:26
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Karla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Devlet ve il yolları ile köy ve mahalle yollarında kış mevsiminde vatandaşların daha güvenli, rahat ve huzurlu bir ortamda yolculuk yapmaları için kar ve buzla mücadele çalışmalarının değerlendirildiği toplantı, Vali  Mustafa Yavuz Başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan Kar ve Buzla Mücadele Toplantısı’na Vali Mustafa Yavuz, Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Karabük Belediyesi, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Özel İdaresi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, D.D.Y. İşletme ve Gar Müdürlükleri, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, Karayolları 153.Şube Şefliği, Başkent Elektrik ve Türk Kızılayı Karabük Şubesi amir, müdür ve yetkilileri katıldı. blank Toplantıda, Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından, kış mevsiminde il genelinde trafikte alınacak tedbirler ile kış hazırlık çalışmaları hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Vali  Mustafa Yavuz; yaklaşan kış mevsiminde, trafik güvenliğinin sağlanması adına kurumlar arasında üst düzeyde koordinasyonun sağlanarak hızlı ve kesintisiz müdahale edilmesinin can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu belirtti. Özellikle sürücülerin, kar yağışının ve buzlanmanın görüldüğü havalarda, olumsuz durumların yaşanmaması için daha dikkatli ve tedbirli araç kullanmalarını, araçlarında zincir, çekme halatı, takoz bulundurarak; kar lastiği taktırmaları hususunun hayati olduğunun altını çizdi. Kış mevsiminde  vatandaşların güvenli seyahat etmeleri için gereken tedbirlerin ve yapılması gerekenlerin değerlendirildiği toplantıda, Vali Mustafa Yavuz; verilen uyarı sonrasında ilgili tüm kurumların, talimat beklemeden diğer illerle iletişim halinde bütünleşik olarak çalışmasının büyük önem arz ettiğini ifade ederek, kurumlar arası koordinasyonun aralıksız sürdürülmesi talimatını verdi. Toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi. (Yusuf Korkmaz)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Makas, Konuralp’de yapılan denetime katılarak esnafları ziyaret etti

Düzce Valisi Mehmet Makas, Konuralp bölgesinde yürütülen güvenlik ve asayiş uygulamalarını yerinde incelemek amacıyla trafik ve jandarma ekiplerinin denetim noktalarını ziyaret etti.
Denetim noktalarında görevli personelden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Mehmet Makas, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak adına yürütülen uygulamaların aralıksız sürdürüldüğünü vurguladı. Özellikle trafik güvenliği, asayiş ve kamu düzeninin korunmasına yönelik denetimlerin önemine dikkat çeken Makas, sahada görev yapan ekiplere çalışmalarında kolaylıklar diledi. Programı kapsamında Konuralp bölgesindeki esnafları da ziyaret eden Vali Makas, işletme sahipleriyle bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Esnaflarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Makas, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu ifade etti. Vali Makas, ziyaretleri sırasında bölgede bulunan Düzce Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlarla da sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu. Öğrencilerin ve vatandaşların görüşlerini dinleyen Makas, Konuralp’in hem tarihi hem de sosyal yapısıyla Düzce için önemli bir merkez olduğunu belirterek, bölgenin gelişimine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin