blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
27 Aralık, 2025 14:43 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Karla Mücadele Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

Karabük İl Özel İdaresi ekipleri, kent genelinde etkili olan kar yağışının ardından ulaşımda aksama yaşanmaması için karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. 27 Aralık 2025 Cumartesi günü saat 10.00 itibarıyla il genelinde toplam 112 köy yolu kar nedeniyle kapandı.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalarda, Merkez ilçede 3, Eflani’de 54, Eskipazar’da 10, Safranbolu’da 35 ve Yenice’de 10 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Ovacık ilçesinde ise kapalı köy yolu bulunmadığı belirtildi. Kapanan yolların açılması için il genelinde 15 ekip sahada aktif olarak görev yapıyor.

Karla mücadele kapsamında 7 greyder, 2 kar bıçaklı kamyon, 6 beko loder ve 6 pick-up olmak üzere toplam 21 iş makinesi çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, özellikle yüksek kesimler ve ulaşım açısından kritik noktalarda yoğun mesai harcıyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Karabük Keltepe Kayak Merkezi yolunda da temizlik ve tuzlama çalışmaları devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışının etkisini sürdürmesi ihtimaline karşı teyakkuz halinde olduklarını ve yolların en kısa sürede ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız süreceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
27 Aralık, 2025 14:59 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu Belediyesi’nden Yoğun Kar Mesaisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile AFAD’ın uyarılarının ardından Karabük’ün 300 metre ve üzeri kesimlerinde beklenen kar yağışı Safranbolu’da etkisini gösterdi, Safranbolu Belediyesi ekipleri karla mücadele çalışmalarına başladı.

Kar yağışının gece saat 01.30 itibarıyla etkisini artırmasıyla birlikte Safranbolu Belediyesi, daha önce tüm birimleriyle yaptığı toplantıların ardından teyakkuza geçti. Bu kapsamda küreme çalışmaları için 2 greyder, 1 traktör, 1 kamyon ve 5 kepçe, tuzlama çalışmaları için ise 2 kamyon tuz serici makine ve 5 manuel tuzlama ekibi görevlendirildi. Belediye bünyesindeki çok sayıda araç ve 200 personel, şehrin önemli noktalarında çalışmalarına devam etti.

Ekipler, ana arterler ile ara sokaklar dahil olmak üzere kent genelinde tuzlama ve kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Gece boyunca devam eden çalışmalar sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Çalışmalarda özellikle acil sağlık hizmetlerine ulaşımı sağlayan güzergâhlar öncelikli olarak açık tutuldu.

Safranbolu Belediyesi, kar yağışı devam ettiği sürece ekiplerin sahadan ayrılmadan çalışmalarını sürdüreceğini, vatandaşların güvenli ulaşımı ve mağduriyet yaşanmaması için tüm tedbirlerin alındığını bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.