Reklam
Reklam
6745d64c3659a
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Kasım, 2024 17:08 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Kar ve Sis Görsel Şölen Oluşturdu

Kar keyfini yaşamak isteyen vatandaşlar soluğu yüksek kesimlerde alırken, beyaz örtüyle kaplanan doğada ise kartpostallık görüntüler oluştu.

Karabük merkezde kar yağışı fazla olmayınca vatandaşlar soluğu yüksek kesimlerde aldı. Karabük-Bartın kara yolu 1030 rakımlı Ahmetusta mevkiine gelen bazı vatandaşlar hem ateş yaktı hem de karın keyfini çıkardı.
Kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplanan doğa yer yer yoğun sisle birlikte ortaya kartpostallık görüntüler çıkardı. O anlar dron ile görüntülendi.

6745d658270d8
Bizi sosyal medyadan takip edin
sa2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
24 Mayıs, 2026 14:08 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK 20 DAKİKADA GÖLE DÖNDÜ

Karabük’te etkili olan sağanak yağış sağanak yağış sonrası cadde, sokak ve kara yolları sular altında kaldı

Karabük’te etkili olan   şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 20 dakika içerisinde metrekareye 40 kilogram yağışın düştüğü kentte cadde ve sokaklar göle dönerken, birçok araç yollarda mahsur kaldı. Ani bastıran sağanak nedeniyle yaşam durma noktasına geldi.

Kent merkezinde etkisini kısa sürede artıran yağış, özellikle altyapının yetersiz kaldığı bölgelerde su baskınlarına neden oldu. Ana arterlerde biriken yağmur suları nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar su seviyesinin yükselmesiyle tamamen yolda kaldı, vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla araçlarını kurtarmaya çalıştı.

Şiddetli yağışın en fazla etkilediği bölgelerde çok sayıda ev, iş yeri ve bodrum katını su bastı. Esnaf dükkanlarına dolan suları tahliye etmeye çalıştığı gözlendi. İhbarlar üzerine AFAD, belediye ekipleri ve itfaiye personeli kent genelinde alarma geçti. Ekipler su baskınlarının yaşandığı bölgelerde tahliye çalışmalarına başlarken, tıkanan mazgalların açılması için yoğun mesai harcadı.

Meteoroloji yetkilileri ise yağışların aralıklarla devam edebileceği uyarısında bulundu. Vatandaşlardan ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

Öte yandan etkili olan sağanak ve yamaçlardan gelen sel suları nedeniyle Karabük–Ovacık Karayolu ulaşıma kapandı. Bölgeye sevk edilen karayolları ve belediye ekipleri yolu yeniden ulaşıma açabilmek için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin