Karabük’te kar manzaraları dronla görüntülendi - Karabük Haber Postası
karabukte kar manzaralari dronla goruntulendi Q4hdg9iO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te kar manzaraları dronla görüntülendi

Karabük’ün Eflani ilçesinde kar yağışı sonrası tabiat beyaza bürünürken ortaya kartpostallık imajlar çıktı.

Karabük’ün Eflani ilçesinde kar yağışı tesirli olmaya devam ediyor. Kar yağışı sonrası ilçe merkezi ve köyleri beyaz örtüyle kaplandı. Eflani Belediyesi ve Karayolları takımları aksiliklere karşı teyakkuzda bekletiliyor.

Öte yandan ilçeye bağlı Çukurören Köyü’nde kar yağışı sonrası kartpostallık imajlar ortaya çıktı. Dron ile kaydedilen o anlar görenleri mest etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ilyasddedfes
İlyas Erbay Avatarı
İlyas Erbay
26 Mart, 2026 11:11 tarihinde yayınlandı
0
0

YAPAY ZEKAYA SORDUM, CEVAP BENİ İKNA ETMEDİ

Yapay zekaya Türkiye’nin hayvancılıkta ve tarımda ne durumda olduğunu sordum.
Verdiği cevap aşağıda;
“TÜİK ve Eurostat verilerine göre Türkiye, 2024-2025 yıllarında hem büyükbaş hem de küçükbaş (koyun-keçi) hayvan varlığında Avrupa Birliği (AB) ülkelerini geride bırakarak lider konuma yükselmiştir. Özellikle küçükbaş hayvancılıkta en yakın rakibi İspanya’yı 3 kat aşan Türkiye, büyükbaş hayvan sayısında da Fransa’yı geride bırakarak zirveye yerleşmiştir.
Türkiye’nin Avrupa Hayvancılık Liderliği Detayları:
Küçükbaş Hayvancılık: Türkiye, 50 milyonu aşan küçükbaş hayvan varlığıyla Avrupa’da açık ara liderdir. Koyun sayısında İspanya’yı 3 kat, keçi sayısında ise Yunanistan’ı 3-4 kat geride bırakmaktadır.
Büyükbaş Hayvancılık: Türkiye’nin büyükbaş hayvan sayısı 16,9 milyonun üzerine çıkarak, uzun süre lider olan Fransa’yı geçmiştir.
Tarımsal Hasıla: Hayvancılıktaki bu artışın yanı sıra Türkiye, toplam tarımsal hasılada Avrupa’da birinci, dünyada ise 8. sırada yer almaktadır.”

Yapay zeka beni çok şaşırttı.
Oysaki, ben doğal zekamla tam aksini düşünüyordum.
Yapay zekaya şu soruları da soracaktım yine canımı sıkar, aklımdan şüphe ederim diye vazgeçtim.

Yapay zeka ile ters düşmeme Neden olan kafamdaki sorular bunlar;

* Hayvancılıkta ve tarımda lider olan bir ülkede neden varlık içinde yokluk çekiyoruz?

* Neden gıda enflasyonunda Avrupa’da ilk sıradayız?

* Neden dünyanın en pahalı eti Türkiye’de satılıyor?

* Neden tarıma dair ne varsa yüzlerce milyar dolar ödeyerek ithal ediyoruz?

* Neden son 4 yılda et ithalatımız 60 kat arttı.

* Neden 2025’in ilk 7 ayında canlı hayvan ve kırmızı et ithalatına 1 milyar dolardan fazla ödeme yaptık?

Türkiye, tarım ürünleri ithalatına yılda yaklaşık 14 milyar dolar civarında harcama yapıyor. Son yıllarda artan ithalatla birlikte, hububat, yağlı tohumlar ve canlı hayvan/et öncelikli kalemler olup, özellikle Rusya ve Ukrayna’dan buğday ve ayçiçeği yağı ithalatı yoğunlukta.

Tarım ithalatımız hızla artıyor. 2025’in ilk yedi ayında 6 milyar doları aştı. 2025 yılının tamamında ne oldu, açıklanmadığı için bilmiyorum.
En fazla ithal ettiğimiz ürünler buğday (3,4 milyar dolar), soya fasulyesi ve ham ayçiçeği yağı.

Tarımda ve hayvancılıkta lider ülke olacak kadar iyi isek, ürettiğimizin bize yetmesi gerekmez mi? Fazlasını ihraç etmemiz gerekmez mi?
Sebze, meyve ve et fiyatlarının daha uygun olması gerekmez mi?
Bu ithalat patlaması nedir?

Bu ne yaman çelişkidir.
Yapay zeka bizimle alay ediyor, yada ağam bizimle eğlenir.