Karabük’te Afganistan asıllı bir kişi, yengesi ve kardeşini çocukların gözü önünde silahla vurarak öldürdü. Olay sonrası kaçan zanlı ise asayiş takımları tarafından Eskipazar ilçesinde kıskıvrak yakalandı.
Edinilen bilgiye nazaran, olay Yeşil Mahalle Kavşak Sokak’ta bulunan 5 katlı Tatlı Apartmanı’nın son katında meydana geldi. Tıpkı meskende yaşayan 29 yaşındaki Norooz Ahmedi, şimdi belirlenemeyen bir nedenle kardeşi Kurban Ali Ahmedi (25) ile yengesi Leeqa Azemi’yi (27) başlarından silahla vurdu. Komşuların meskenden silah sesleri gelmesi üzerine yaptıkları ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis takımı ve sıhhat takımı sevk edilirken, yapılan denetimlerde Kurban Ali ve Leeqa’nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Olayın akabinde cinayet zanlısı ticari taksi ile Eskipazar ilçesi istikametine kaçarken, Asayiş takımları ekipleri zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Takımların zanlının kaçtığı ticari taksi şoförüne ulaşmasının akabinde zanlının Eskipazar ilçesinde indiği belirlendi. Karabük’ten yola çıkan Asayiş Şube Müdürlüğü takımları ilçede zanlıyı kısa müddette cinayet silahıyla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Takımlar tarafından gözaltına alınan cinayet zanlısı Karabük’te bulunan özel bir hastanede sıhhat denetiminden geçirilerek soruglanmak üzere Cinayet Şube Müdürlüğü takımlarına teslim edildi.
Öte yandan cinayet sırasında konutta ölen Kurban Ali Ahmedi ile Leeqa Azami’nin 2, zanlı Nooroz Ahmedi ve öbür kardeşlerine ilişkin 3 çocuk olmak üzere yaşları 2 ile 5 ortasında toplam 5 çocuk bulunduğu belirlendi. 5 çocuk konuttan alınarak polis takımları tarafından muhafaza altına alındı.
Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse’de olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, silahla vurularak hayatını kaybeden Afgan asıllı karı kocanın cansız vücutları cenaze aracına konularak otopsi yapılmak üzere Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.


Karabük’te kan donduran cinayet: Çocukların gözü önünde kardeşi ve yengesini silahla vurarak öldürdü
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

