Karabük’te Afganistan asıllı bir kişi, yengesi ve kardeşini çocukların gözü önünde silahla vurarak öldürdü. Olay sonrası kaçan zanlı ise asayiş takımları tarafından Eskipazar ilçesinde kıskıvrak yakalandı.
Edinilen bilgiye nazaran, olay Yeşil Mahalle Kavşak Sokak’ta bulunan 5 katlı Tatlı Apartmanı’nın son katında meydana geldi. Tıpkı meskende yaşayan 29 yaşındaki Norooz Ahmedi, şimdi belirlenemeyen bir nedenle kardeşi Kurban Ali Ahmedi (25) ile yengesi Leeqa Azemi’yi (27) başlarından silahla vurdu. Komşuların meskenden silah sesleri gelmesi üzerine yaptıkları ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis takımı ve sıhhat takımı sevk edilirken, yapılan denetimlerde Kurban Ali ve Leeqa’nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Olayın akabinde cinayet zanlısı ticari taksi ile Eskipazar ilçesi istikametine kaçarken, Asayiş takımları ekipleri zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Takımların zanlının kaçtığı ticari taksi şoförüne ulaşmasının akabinde zanlının Eskipazar ilçesinde indiği belirlendi. Karabük’ten yola çıkan Asayiş Şube Müdürlüğü takımları ilçede zanlıyı kısa müddette cinayet silahıyla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Takımlar tarafından gözaltına alınan cinayet zanlısı Karabük’te bulunan özel bir hastanede sıhhat denetiminden geçirilerek soruglanmak üzere Cinayet Şube Müdürlüğü takımlarına teslim edildi.
Öte yandan cinayet sırasında konutta ölen Kurban Ali Ahmedi ile Leeqa Azami’nin 2, zanlı Nooroz Ahmedi ve öbür kardeşlerine ilişkin 3 çocuk olmak üzere yaşları 2 ile 5 ortasında toplam 5 çocuk bulunduğu belirlendi. 5 çocuk konuttan alınarak polis takımları tarafından muhafaza altına alındı.
Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse’de olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, silahla vurularak hayatını kaybeden Afgan asıllı karı kocanın cansız vücutları cenaze aracına konularak otopsi yapılmak üzere Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.


0
Karabük’te kan donduran cinayet: Çocukların gözü önünde kardeşi ve yengesini silahla vurarak öldürdü
0
0
Amasra’da bir evde çıkan yangın köy konağına ve camiye sıçradı
Bartın’ın Amasra ilçesinde bir evde çıkan yangın, köy konağı ve camiye sıçradı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
Edinilen bilgiye göre Amasra’ya bağlı Şükürler köyünde bir evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede evin yanından bir cami ve köy konağına sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangını söndürme çalışmaları devam ederken, ev cami ve köy konağında büyük çaplı hasar meydana geldiği öğrenildi.
Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

