İsmail Yücel
•Güzel bir hizmet. Mahalle aralarına tır parkının yasak olması gerekir. Yasağa uymayanlar cezalandırılmalı ve bunun için de ihbar hattı kurulması gerekir.
Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemal Topçu, nakliyeci esnafa müjdeli bir haber verdi.
Topçu, yıllardır büyük bir sorun olan kamyon ve tır garajı konusunda önemli bir adım attıklarını duyurdu. Karabük Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda Antepoğlu Sanayi Sitesi bölgesinde yer alan kamyon garajı, Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından kiralandı ve nakliyeci esnafın ücretsiz kullanımına sunuldu.
Başkan Topçu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Yıllardır nakliyeci esnaflarımız, araçlarını park edecek güvenli bir alan bulmakta zorluk yaşıyordu. Mahalle aralarına park ettikleri için cezai durumlarla karşı karşıya kalıyorlardı. Karabük Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Antepoğlu Sanayi Sitesi'nde inşa edilen kamyon garajını odamız adına kiraladık. 19 Mayıs 2025 Pazartesi gününden itibaren bu alan, odamıza bağlı nakliyeci esnaflarımıza ücretsiz olarak hizmet vermeye başlayacak.
Yeni kamyon garajında sadece otopark hizmeti değil, esnafın günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği sosyal donatılar da yer alacak. Kısa süre içinde bölgede kafe, lokanta, yıkama, yağlama, çadır ve lastik hizmeti sunacak firmalar faaliyete geçecek. Ayrıca Karabük’te faaliyet gösteren komisyonculara da bu alanda yer tahsis edilecek."
Topçu, bu yeni yaşam alanının nakliyeci esnafın hem iş yükünü hafifleteceğini hem de sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağını belirterek, “Esnaflarımız araçlarını güvenle buraya park ederek evlerine gönül rahatlığıyla gidebilecek. Onlar çok zor şartlarda çalışıyor. Biz de elimizden geleni yaparak yanlarında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu süreçte destek veren Karabük Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya’ya teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda eksiklikleri giderip resmi açılışı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Karabük'te 4 gündür devam eden orman yangını rüzgarın etkisiyle hızla yayılmaya devam ediyor.
74 saattir kontrol altına alınmaya çalışılan yangın Üçbaş, Sofular ve Aktaş köylerine doğru ilerleyerek yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Daha önce tedbir amaçlı boşaltılan köylerde alevlerin önünü kesmek için havadan ve karadan müdahale devam ederken, etkili olan rüzgar nedeniyle ekipler zaman zaman sıkıntı yaşıyor.
İsmail Yücel
•Güzel bir hizmet. Mahalle aralarına tır parkının yasak olması gerekir. Yasağa uymayanlar cezalandırılmalı ve bunun için de ihbar hattı kurulması gerekir.
Ramazan Benlioğlu
•Güzel bir hizmet avantajı olduğu kadar dezavantajı da var gece yoldan gelen nakliyeci evine nasıl gidecek sehirin dışında kalıyor gece ulaşım sorunu var