karabuk
İmsak 05:47
Güneş 07:11
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:51
Yatsı 20:10
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
m23
Mustafa Akgün tarafından
08 Ekim, 2025 11:18 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Karabük’te Kahverengi Kokarca ile  Mücadele Toplantısı Düzenlendi

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda, tarımsal üretime ciddi zararlar veren  kahverengi kokarca (Halyomorpha halys)  zararlısına yönelik  bilgilendirme ve farkındalık toplantısı  gerçekleştirildi.

Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü (GKGM) Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığı Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Demir  ile konu uzmanı Köksal Katrancı  katıldı.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü’nün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya ayrıca il ve ilçe müdürlüklerinde görevli teknik personeller, ziraat mühendisleri ve üreticiler de yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda, kahverengi kokarcanın biyolojisi, yaşam döngüsü, yayılım yolları, oluşturduğu ekonomik zararlar  ve  zararlıya karşı alınabilecek önlemler  hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Uzmanlar, zararlının özellikle fındık, mısır, sebze ve meyve üretiminde ciddi kayıplara neden olabildiğini belirterek, erken tespit ve mücadele çalışmalarının önemine dikkat çekti. Program sonunda, katılımcıların soruları yanıtlanarak bölgede yürütülecek  izleme, bilgilendirme ve mücadele faaliyetleri  konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
boluda av sezonu sona erdi gQnQQEJy
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Bolu’da av sezonu sona erdi

Bolu’da 2025-2026 Av Dönemi, Merkez Av Komisyonu kararı doğrultusunda 1 Mart 2026 tarihi itibarıyla sona erdi. Av yasağı, Ağustos ayına kadar devam edecek.
Türkiye genelinde olduğu gibi Bolu’da da 2025-2026 Av Dönemi kapsamında, Merkez Av Komisyonu Kararı doğrultusunda 01 Mart 2026 tarihi itibarıyla av sezonu kapandı. Av hayvanlarının üreme ve yavrulama dönemine girdiği belirtilirken, bu dönemde avlanma faaliyetlerine son verilmesi, yaban hayatlarının rahatsız edilmemesi, üreme alanlarının korunması, doğada hassasiyetle hareket edilmesi gerektiği aktarıldı.
Valilikten yapılan açıklamada, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet edenlere yasal işlem uygulanacağı aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin