blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Şubat, 2025 15:28 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük’te Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi

Karabük Valiliği, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısını, Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel, Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz, 2. Aile Mahkemesi Hakimi Banu Çiçek Ekizoğlu, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek ve komisyon üyesi kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantı, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlendi ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda atılacak adımlar, 2024 yılında yapılan çalışmalar ve 2025 yılı için planlanan faaliyetler ele alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2024 yılında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bir sunum yaparak, 2025 yılı için belirlenen hedefler doğrultusunda atılacak yeni adımları katılımcılara aktardı.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetle mücadelenin yalnızca bir hukuki mesele değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğuna vurgu yaptı. Yavuz, şiddet mağduru kadınların korunması ve faillerin cezalandırılması konusunda tüm kurumların koordineli bir şekilde çalıştığını belirterek, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede sadece hukuki yaptırımlar değil, aynı zamanda toplumu bilinçlendirme ve şiddeti önleyici tedbirler de büyük önem taşımaktadır. Kadınlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak, toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

Toplantıda, ayrıca şiddet mağduru kadınların desteklenmesi için yürütülen çalışmalar, kurumlar arası iş birliği ve şiddeti önleme noktasında yapılacak farkındalık artırıcı eğitim programları ve projeler üzerinde duruldu. Vali Mustafa Yavuz, 2025 yılı için belirledikleri hedefler doğrultusunda eğitim çalışmaları, farkındalık kampanyaları ve koordinasyon faaliyetlerine daha fazla önem verileceğini belirtti. Kadınların güvenliğini sağlamak ve toplumda kadına yönelik şiddetle mücadele bilincini artırmak için ilgili tüm kurumlarla sıkı iş birliği içinde çalışılacağının altını çizdi.

Toplantı, katılımcıların değerlendirmeleri ve görüş alışverişlerinin ardından sona erdi. 2025 yılı için alınacak yeni kararlar ve yapılacak çalışmalarla, Karabük’te kadına yönelik şiddetle mücadelede daha etkili ve kapsamlı bir yol haritası oluşturulması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İlyas Erbay tarafından
01 Şubat, 2026 13:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

YÜZLERCE TON ALTINI NEDEN VE NE KARŞILIĞINDA GÖNDERDİK ?

2015 yılında, dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin toplam 490 ton altın rezervinin bulunduğunu ancak bu altınların sadece 40 tonunun Türkiye’nin hazinesinde bulunduğunu, geri kalanının İngiltere Merkez Bankası’nın "Bank Of England" depolarında emanette olduğunu açıklamıştı.

Buna neden gerek duyuldu?
Bizi buna zorlayan ne idi?
Güvenlik kaygılarımız mı vardı?
Altınlarımız kendi ülkemizde güvende değil miydi?
Borca karşılık altınlarımızı ipotek olarak mı verdik?
Onca altını neden ve ne karşılığında terk etmiştik?
O dönemde kamuoyuna bunların ve benzer soruların yanıtları tam olarak açıklanmadı.

Almanya, Hollanda ve Avusturya gibi ülkeler, ikinci Dünya Savaşı sonrasındaki iki kutuplu dünyada, güvenlik kaygıları nedeniyle fiziki altın varlıklarını, ABD ve İngiltere'nin altın mahzenlerine emanet etmişlerdi.

Bugünlerde Altın, Gümüş ve Bakır üzerinden oynanan bir oyun var. İlginç gelişmelere şahit oluyoruz.
Ulaşabildiğim güncel verilere göre, dünyada en çok altına sahip ilk 10 ülke şöyle sıralanıyor;
ABD 8133 ton
Almanya 3350 ton
İtalya 2452 ton
Fransa 2437 ton
Rusya 2330 ton
Çin 2304 ton
İsviçre 1040 ton
Hindistan 880 ton
Japonya 846 ton
Türkiye 841 ton (yastık altı hariç! )

Listede 2 inci sırada görülen Almanya'nın 3350 ton altınının
1711 tonu Frankfutta, 1236 tonu ABD de, 405 tonu İngilterede
Soğuk savaş döneminde Almanların en güvendiği müttefiki ABD idi. Şimdi ilişkiler bozuldu. Almanya altınlarını geri istiyor. Fakat ABD nin altınları iade etmeye hiç niyeti yok. Almanya'da en çok konuşulan konu bu.

blank

"BERAT ALBAYRAĞIN NE YAPTIĞI İLERİDE ÇOK DAHA İYİ ANLAŞILACAK!"

Almanya gibi biz de bugün altınlarımızı geri almak için kıvranıyor olabilirdik!
Hakkını teslim etmek lazım, Berat Albayrak döneminin en stratejik hamlelerinden biri yurt dışındaki altın rezervlerini ülkeye taşımak oldu. ABD, İsviçre ve İngiltere'de tutulan yaklaşık 350 ton altın Türkiye'ye getirildi. 2018 yılının Şubat ayı sonları idi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak o dönem bunu açıklamış, "ABD, İngiltere ve İsviçredeki ki tüm altınlarımızı geri getirdik" demişti..
Tabii bu hiç kolay olmadı. O günlerde bunun ne kadar önemli bir hamle olduğu pek algılanamamıştı.
Sayın Albayrak'ın şu cümlesini çok iyi hatırlıyorum; "Berat Albayrağın ne yaptığı ileride çok daha iyi anlaşılacak" demişti.

Dünyanın sürüklendiği bu kaos ortamında; küresel güçlerin ekonomileri için acımasızca saldırganlaştığı bir dönemdeyiz. Böyle bir dönemde, Almanya'nın durumunu da gördükten sonra, bunu şimdi çok daha iyi idrak edebiliyoruz.
Teşekkürler Sayın Albayrak

Not: Rakamlar internet ortamında ulaşılabilir kaynaklardan alınmıştır.

İlyas Erbay

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.