blank
Mustafa Akgün tarafından
30 Nisan, 2025 11:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz Başkanlığında Gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökçek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ve Koordinasyon Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda; kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik mevcut çalışmalar değerlendirildi ve kurumlar arası iş birliğinin daha etkin hale getirilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı.

Vali Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetle mücadelenin yalnızca bir hukuki mesele değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğuna vurgu yaptı. Şiddet mağduru kadınların korunması ve faillerinin cezalandırılması konusunda tüm kurumların koordineli bir şekilde çalıştığını belirterek, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede sadece hukuki yaptırımlar değil, aynı zamanda toplumu bilinçlendirme ve şiddeti önleyici tedbirler de büyük önem taşımaktadır. Kadınlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak, toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur.” dedi.

Toplantıda, ayrıca şiddet mağduru kadınların desteklenmesi için yürütülen çalışmalar, kurumlar arası iş birliği ve şiddeti önleme noktasında yapılacak farkındalık artırıcı eğitim programları ve projeler üzerinde duruldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Minik Semih’in organları 3 çocuğa umut oldu

Sinop’un Ayancık ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren 9 yaşındaki minik Semih’in, kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beyin vefatı gerçekleşti. Minik Semih’in ailesi tarafından bağışlanan organları 3 çocuğa umut oldu.
11 Haziran Salı günü Sinop’un Ayancık ilçesinde serinlemek için denize giren 9 yaşındaki Semih Efe Ö., bir müddet sonra suda çırpınmaya başladı. Etraftakilerin yardımıyla denizden çıkarılan küçük çocuk, olay yerinde yapılan birinci müdahalenin akabinde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ağır bakım ünitesinde hayat çabası veren Semih’in beyin vefatı gerçekleşti. Acılı aile, çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı. Semih’in 2 böbreği ve karaciğeri OMÜ’de Genel Cerrahi Ana Bilim Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kağan Karabulut koordinasyonunda yapılan ameliyatla alındı. Böbrekler Ankara’da, karaciğer ise Bursa’da organ bekleyen 3 çocuğa nakledilecek.
OMÜ Organ Nakli Koordinatörü Hemşire Birgül Tan, "11 Haziran’da boğulma nedeniyle gelen çocuğumuz maalesef bugün beyin mevti tanısı aldı. Yapılan görüşmede ailesi gönüllülük yaparak karaciğer ve böbreklerini bağışladı. Organları tekrar kendisi üzere olan çocuklara gidecek. Böbrekler Ankara’ya, karaciğer ise Bursa Uludağ’da bir çocuğa nakil olacak. Aileye teşekkür ediyoruz. Herkesin bu hususta hassas olmasını istiyoruz. Organ bağışı hayat kurtarır" dedi.
Organlar, Ulusal Medikal Kurtarma Grubu (UMKE) aracıyla taşınarak Samsun-Çarşamba Havalimanı’na götürüldü. Oradan uçakla nakil yapılacak vilayetlere gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin