Reklam
Reklam
671b51e0b09e1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
25 Ekim, 2024 11:08 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Kadına Yönelik Şiddet Ele Alındı

Karabük’te Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz’un Başkanlığı’nda Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Karabük Adalet Komisyonu Başkanı Aynur Çelik, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet Ordu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ve diğer kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 6284 sayılı kanun kapsamında Karabük’te kadına yönelik şiddetle mücadelede yapılan çalışmalar hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda; Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nden (ŞÖNİM) hizmet alan vatandaş sayıları, tedbir kararı sayıları, şiddet mağdurlarına verilen hizmetler, kadın konuk evlerinin durumu ve eğitici faaliyetler ele alındı. Ayrıca, kolluk kuvvetlerine intikal eden olay sayıları, Kadın Destek Uygulaması (KADES) üzerinden yapılan ihbarlar ve elektronik kelepçe uygulamalarının kullanımına dair veriler katılımcılarla paylaşıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ile İl Jandarma Komutanlığı, 2024 Yılı ilk dokuz ayına ilişkin il genelindeki olay istatistiklerini sundu. Kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla yapılabilecek çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulunularak toplantı sona erdi. Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetle mücadelenin büyük bir kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek,  bu konuda toplumsal farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin