Karabük'te Kadına Yönelik Şiddet Ele Alındı - Karabük Haber Postası
671b51e0b09e1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
25 Ekim, 2024 11:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Kadına Yönelik Şiddet Ele Alındı

Karabük’te Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz’un Başkanlığı’nda Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Karabük Adalet Komisyonu Başkanı Aynur Çelik, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet Ordu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ve diğer kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 6284 sayılı kanun kapsamında Karabük’te kadına yönelik şiddetle mücadelede yapılan çalışmalar hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda; Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nden (ŞÖNİM) hizmet alan vatandaş sayıları, tedbir kararı sayıları, şiddet mağdurlarına verilen hizmetler, kadın konuk evlerinin durumu ve eğitici faaliyetler ele alındı. Ayrıca, kolluk kuvvetlerine intikal eden olay sayıları, Kadın Destek Uygulaması (KADES) üzerinden yapılan ihbarlar ve elektronik kelepçe uygulamalarının kullanımına dair veriler katılımcılarla paylaşıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ile İl Jandarma Komutanlığı, 2024 Yılı ilk dokuz ayına ilişkin il genelindeki olay istatistiklerini sundu. Kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla yapılabilecek çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulunularak toplantı sona erdi. Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetle mücadelenin büyük bir kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek,  bu konuda toplumsal farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kiz cocugu attigi mesajla kurtarildi 4 gozalti ngjlcwKV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kız çocuğu attığı mesajla kurtarıldı: 4 gözaltı

Samsun’un Atakum ilçesinde alıkonulduğunu iddia ederek cep telefonundan mesaj atıp yardım isteyen 16 yaşındaki kız çocuğu, polis ekiplerince kurtarıldı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi 5082 Sokak üzerindeki bir bekar evinde saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 yaşındaki B.B. adlı kız çocuğu uyuşturucu içilen ortamda alıkonulduğunu ve evden çıkmasına izin verilmediğini ileri sürerek bir yakınına cep telefonuyla mesaj atıp yardım istedi. Olay polise haber verildi. Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, belirlenen adrese operasyon düzenledi.

Polis ekipleri tarafından eve yapılan baskında B.B. adlı kız çocuğu kurtarılırken, evde N.T. (17) adlı bir kız çocuğunun daha bulunduğu tespit edildi. Yapılan incelemelerde evde bulunan şahısların uyuşturucu kullandıkları tespit edildi. Operasyonda uyuşturucu içme aparatları ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, olayla ilgili yardım isteyen kızın ablası E.G. (20) ile N.B. (19), C.K. (23) ve C.Ö.Ç. (27) gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 1’i kadın 4 kişi bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin