Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail, Karabük’te protesto edildi.
Karabük Anadolu Gençlik Derneği (AGD)’nin öncülüğündeki çeşitli STK’ların destek verdiği protesto, kenttin en işlek caddesi Kemal Güneş’te Cuma namazının ardından gerçekleşti. Ellerindeki pankart ve Filistin bayraklarıyla İsrail’e tepki gösteren çok sayıda vatandaş, “Katil İsrail hesap verecek”, “Kahrolsun İsrail” sloganları attı.
Platform adına açıklama yapan AGD Karabük Şube Başkanı Aziz Gündoğdu, İslam-Müslüman kimliğini öne çıkararak tanıtan sivil toplum kuruluşlarından medya kuruluşlarına birçok yapının uzun bir süredir İsrail’in küstahlıkları konusunda sessiz kalışının ibretlik olduğunu söyledi.
Gündoğdu, İsrail’in varlığına alışmanın, İsrail ile normalleşmeyi kabul etmenin, İsrail’in zulmünü görmezden gelmenin her Müslüman için utanç verici bir durum olduğunu belirtti.
Basın açıklaması sırasında vatandaşlar da İsrail aleyhine protestolar gerçekleştirdi.
STK temsilcileri ve bazı daire müdürlerinin de katıldığı protesto, Filistin’de yaşayan Müslümanlar için dua edilmesiyle sona erdi.


Karabük’te İsrail’e Mescid-i Aksa tepkisi
2026 Yılı fizibilite desteği programı başvuruları başladı
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), TR81 Batı Karadeniz Bölgesi’nin yatırım altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen “2026 Yılı Fizibilite Desteği Programı”nı ilan etti. Program kapsamında, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak stratejik yatırım alanlarına yönelik fizibilite çalışmalarına mali destek sağlanacak.
Toplam 10 milyon TL bütçeyle yürütülecek destek programı; üretim, sanayi ve teknoloji ekosisteminin geliştirilmesi başta olmak üzere planlı sanayi alanları, ortak kullanım tesisleri ve lojistik altyapı yatırımlarını kapsıyor. Bunun yanı sıra katma değerli tarım ve hayvancılık projeleri, yerel ürünlerin ekonomiye kazandırılması, sürdürülebilir turizm uygulamaları ve yerel kalkınmayı destekleyen çalışmalar da program dahilinde değerlendirilecek.
Program çerçevesinde ayrıca çevre koruma, doğal kaynak yönetimi, sosyal gelişme, kapsayıcı altyapı yatırımları ile afet ve iklim değişikliğine karşı dirençliliği artıracak projelere de destek verilecek. Bölge Planı ve Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ile uyumlu stratejik yatırımlar öncelikli alanlar arasında yer alıyor.
Başvurular; yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO), Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB), İŞGEM’ler, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), Küçük Sanayi Siteleri (KSS), sivil toplum kuruluşları, kooperatifler, birlikler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından yapılabilecek.
Programa başvurular, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi ise 18 Aralık 2026 saat 23.59 olarak açıklandı.
Detaylı bilgiye ve başvuru rehberine Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek

