blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Eylül, 2024 08:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te İşgücü Uyum Programı başvuruları başladı

Karabük’te Milli Eğitim Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere hazırlanan İşgücü Uyum Programı (İUP) başvuruları başladı.
Türkiye İş Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliğiyle İşgücü Uyum Programı kapsamında ilk programlar toplamda 120 bin kontenjanla 81 ilde açıldı. 4 Eylül tarihi itibarıyla başvuruların alınmaya başladığı programlara İŞKUR e-şube, Alo170, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve İŞKUR Hizmet Merkezleri üzerinden başvuru yapılabiliyor.
Milli Eğitim Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere hazırlanan İşgücü Uyum Programı (İUP) başvuruları 4 Eylül itibariyle başladı. 8 Eylül’de sona erecek programın kuraları 10 Eylül’de çekilecek.
İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam program ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süre ile uygulanacak programlar; ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37,5 saat, diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saattir. Ayrıca programa başladıktan sonra program katılımcılarının başka yerde çalışmasının önünde bir engel de bulunmamaktadır. Programa katılım sağlanan süre için katılımcılara günlük 566,73 TL ödeme yapılacak olup, ayrıca katılımcıların kısa vadeli sigorta primleri karşılanacaktır. Bununla beraber bir katılımcı programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecektir.”
Sarıçam, Karabük için 560 kişilik kontenjan ayrıldığını bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Orman yangınları sonrası yola çıktı, 71. fidanını Bolu’da dikti

Türkiye’yi karış karış gezen etraf gönüllüsü Ömer Özer, "81 vilayet 81 fidan" yürüyüşü kapsamında 71. durak olan Bolu’da öğrencilerle birlikte fidan dikti.
2021 yılında yaşanan orman yangınlarının akabinde etraf şuuru oluşturmak maksadıyla Edirne’nin Keşan ilçesinden yürüyüşe çıkan 38 yaşındaki Ömer Özer, "81 vilayet 81 fidan, ormanlar için yürüyorum" sloganıyla Türkiye’yi karış karış geziyor. "Seyyah Ömer" olarak tanınan etraf gönüllüsü Özer, bugüne kadar onlarca ili ziyaret etti. Yürüyüşünün 71. durağı olan Bolu’da da fidan dikimi gerçekleştiren Özer, Emine Mehmet Baysal Özel Eğitim Okulu’nun bahçesinde öğrenciler ve okul çalışanıyla birlikte fidan dikti.
Her vilayette bir fidan dikerek etraf farkındalığı oluşturmak istediğini belirten Özer, yürüyüşünü kalan vilayetlerde de sürdüreceğini söz etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin