Reklam
Reklam
6741b7eaf2e2d
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
23 Kasım, 2024 14:11 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te İşgücü Uyum Programı Başlıyor

Karabük İŞKUR tarafından düzenlenen İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında Eskipazar, Ovacık ve Eflani ilçelerinde toplamda 68 kişilik kontenjan ayrıldı.

Programa katılım için başvurular 22 Kasım 2024 ile 26 Kasım 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvuru işlemleri İŞKUR’un ALO 170 hattı, e-şubesi ya da şahsen başvuru yoluyla gerçekleştirilebilecek.

Her ilçede ayrılan kontenjanlar şu şekilde:
• Eskipazar: 32 kişi
• Ovacık: 22 kişi
• Eflani: 14 kişi

Katılımcılar, 28 Kasım 2024 tarihinde saat 10.00’da ilçe kaymakamlıklarında noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirlenecek. Programın başlangıç tarihi ise 2 Aralık 2024 olarak açıklandı.

İlçe bazında işgücünü geliştirme ve bölgesel istihdamı desteklemeyi amaçlayan bu program, özellikle iş arayan bireyler için büyük bir fırsat sunuyor. Detaylı bilgi için İŞKUR ile iletişime geçebilirsiniz.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin