Karabük’te ilk kez düzenlenen Bocce Bölge Şampiyonası devam ediyor - Karabük Haber Postası
karabukte ilk kez duzenlenen bocce bolge sampiyonasi devam ediyor xR8gBcxc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te ilk kez düzenlenen Bocce Bölge Şampiyonası devam ediyor

Karabük’ün birinci defa mesken sahipliği yaptığı, Okul Sporları Bocce (volo-petank) Küme Birinciliği karşılaşmaları devam ediyor.

Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ) Demirçelik Kampüsü’nde yer alan Bocce Sahası’nda oynanan gayretler yarın yapılacak ödül merasimi ile sona erecek. Bocce Vilayet Temsilcisi Hasan Turma Karabük’te bu türlü bir aktifliğe konut sahipliği yapmaktan duyduğu memnunluğu lisana getirdi. Turma, çeşitli vilayetlerden birçok atletin aktiflik için Karabük’e geldiğini belirterek, “Karabük’te bu aktifliği birinci defa düzenliyoruz. Bölge Şampiyonası, Karabük vilayetimizde birinci defa yapılan bir aktiflik. Bu etkinliğimize Türkiye’nin çeşitli kentlerinden, çeşitli vilayetlerinden 82 grup (kız-erkek), 450 atlet, antrenörler ve refakatçileriyle birlikte yaklaşık 500 kişi vilayetimizde bulunuyor. Onları en güzel halde ağırlamak için biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Okul sporları, yıldızlar, küçükler ve gençler olmak üzere üç başka kategoride hem kız hem erkek gruplarımız yer alıyor. Etkinliğimiz 5 Mayıs’ta başladı 11 Mayıs’ta sona erecek. Buradan çıkan ekiplerimiz Muğla’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacaklar” dedi.

Hasan Turma ayrıyeten Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ), Demirçelik Kampüsü’nde yer alan Bocce Alanı ve tesis için, “Çünkü daha evvel bu türlü bir altyapımız olmadığı için bu tertiplere konut sahipliği yapamıyorduk. Karabük Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” formunda konuştu.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu’nda Ulusal Bocce Hakemi ve bocce eski ulusal atleti Yağız Kapsız, Türkiye’de bu küme gayretlerinin 6 kentte yapıldığını belirterek, “Türkiye’de şu an okul sporlarında 81 vilayetten 6 tane kümemiz var. Şu an Karabük’teyiz. Karabük kümelerinde 82 grup var. Yarın ödül merasimi ile küme birincilerimiz ve dereceye girenler muhakkak olacak” diye konuştu.

Boccenin her yaş kümesinin oynayabildiği bir spor olduğunu vurgulayan Kapsız, “Demir toplarımız var. 7’de, 70’e yaş aralığında mutlaka herkes oynayabiliyor. Birebir vakitte bu kolay alanlarda oynanan bir spor olduğu için otellerde turistler de oynayabiliyor. Huzurevi ligleri düzenleniyor. Her yaşa uygun bir spor” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesi ogrencisinin gunes paneli tasarimi tescillendi pl1JOEFs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi öğrencisinin güneş paneli tasarımı tescillendi

Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü lisans öğrencisi tarafından geliştirilen “ReLeaf: Biyomimetik Güneş Paneli” tasarımı tescillendi.

Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü lisans öğrencisi Elanur Toykar tarafından geliştirilen “ReLeaf: Biyomimetik Güneş Paneli” tasarımı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tasarım tescil belgesi almaya hak kazandı. Projesi, geleneksel güneş panellerinin sabit yapısına alternatif olarak geliştirilen biyomimetik yaklaşımıyla öne çıkıyor. Tasarım, bitkilerin güneşe yönelme hareketi olarak bilinen fototropizm mekanizmasını temel alıyor. Yapay zeka destekli akıllı malzemeler sayesinde sistem, yüksek enerji tüketen mekanik parçalara ihtiyaç duymadan güneşi takip edebiliyor.

Her an güneşe en uygun açıyı yakalayabilen panel, klasik sabit sistemlere kıyasla yüzde 25-30 oranında daha yüksek enerji verimi sağlayarak sürdürülebilir enerji üretimine katkı sunuyor. Proje, karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik çevreci yaklaşımıyla da öne çıkıyor.

ReLeaf tasarımında motor gerektirmeyen organik hareket sistemi, kendi kendine yetebilen enerji üretim ve depolama döngüsü, modern mimariye uyum sağlayan estetik yapı, lotus etkili su ve toz tutmayan yüzey teknolojisi ile gece görünürlüğü sağlayan fosforesan detaylar yer alıyor. Taşınabilir yapısıyla afet bölgelerinden kentsel uygulamalara kadar geniş bir kullanım alanı sunan tasarım, geleceğin enerji çözümlerine yönelik yenilikçi bir model olmayı amaçlıyor.

Kastamonu Üniversitesi öğrencisinin elde ettiği başarıya ilişkin değerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, öğrencilerin araştırma ve inovasyon çalışmalarının üniversitenin en büyük gücü olduğunu belirterek, “Üniversitemizde öğrencilerimizin yalnızca teorik bilgiyle değil, üretim ve tasarım odaklı çalışmalarla da bilim dünyasına katkı sunmalarını önemsiyoruz. Öğrencimizin geliştirdiği ReLeaf tasarımı, doğadan ilham alan bilimsel yaklaşımın teknolojiyle buluşmasının güzel bir örneğidir. Öğrencimizin elde ettiği bu başarı, Üniversitemizin araştırma, yenilikçilik ve sürdürülebilir gelecek vizyonunun somut bir göstergesidir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin