Reklam
Reklam
6718b89e061b3
Nuray Öztürk Avatarı
Nuray Öztürk tarafından
23 Ekim, 2024 11:50 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Karabük’te, kamu kurumlarının yatırımlarının izlenmesi ve çalışmalarının koordine edilmesi amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz’un Başkanlığı’nda Valilik Büyük Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Erol Özkan, İlçe Kaymakamları, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ustaoğlu, İlçe Belediye Başkanları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri ile Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri katıldı.

Toplantının ana gündemini 2024 Yılı’nın üçüncü döneminde Karabük’te gerçekleştirilen yatırımlar oluşturdu. Vali Mustafa Yavuz yaptığı konuşmada, “İlimizde, 2024 Yılı’nda, Ulaştırma Sektörü’nde 33, Eğitim Sektörü’nde 29, Kültür-Turizm Sektörü’nde 12, Tarım Sektörü’nde 86, Enerji Sektörü’nde 3, Sağlık Sektörü’nde 4, Konut Sektörü’nde 2, İmalat Sektörü’nde 3, Diğer Kamu Hizmetleri Sektörü’nde 10 olmak üzere; toplam 182 proje ve iş yürütülmüştür. Yürütülen 182 proje ve işin toplam proje bedeli 19 Milyar 346 Milyon 296 Bin TL’dir. Bu projelere önceki yıllarda 4 Milyar 803 Milyon 868 Bin TL, 2024 Yılı 3. Dönem sonu itibariyle de 1 Milyar 925 Milyon 277 Bin TL harcama yapılmıştır. Projelerin 2024 yılı ödenekleri 3 Milyar 70 Milyon 279 Bin TL’dir” dedi.

Vali Yavuz, toplantının Karabük, bölge ve ülke için hayırlı olmasını dileyerek, 2025 Yılı’nda planlanan yatırımların da başarıyla hayata geçirilmesini temenni etti.

Toplantıda ayrıca, yatırımcı bölge müdürleri ve daire müdürleri, devam eden projeler ve gelecek yılın planlanan yatırımları hakkında kurul üyelerine bilgilendirmelerde bulundular.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin