blank
Berkay Doğan tarafından
13 Ağustos, 2025 14:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te İkili Mesleki Eğitim Ön Kayıtları Başladı

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve KARDEMİR iş birliğiyle düzenlenen ikili mesleki eğitim programı için ön kayıtlar başladı. Başvurular, 13–20 Ağustos 2025 tarihleri arasında yapılabilecek.

Program kapsamında öğrenciler, Endüstriyel Bakım ve Onarım ile İzabe ve Haddeciliğe yönelik eğitim alacak. Başvurular için 2025 yılı ortaokul mezunu erkek öğrenciler, 85 ve üzeri not ortalamasına sahip olmalı, 15 yaşını doldurmuş olmalı ve beceri testi ile mülakatlarda başarı göstermelidir.

Programa katılan öğrenciler, meslek lisesi diploması, ustalık belgesi, teorik ve uygulamalı eğitim, iş deneyimi, maaş ve sosyal imkanlardan yararlanabilecek. Ayrıca İngilizce ve bilgisayar eğitimi ile sosyal etkinlikler de program kapsamında sunulacak.

Başvurular ve detaylı bilgiler için www.kardemir.com/duyurular adresi ziyaret edilebilir.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Mustafa Akgün tarafından
14 Ağustos, 2025 09:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Fakülte Hayali Rafa Mı Kalktı?

Belediye ve üniversite el ele duyurdu, şehir heyecanlandı… Aylar geçti, projede hâlâ temel atılmadı. Kamuoyu “Artık icraat görmek istiyoruz” diyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın, geçtiğimiz Aralık ayında kamuoyuna duyurduğu “Şehir merkezine 3 bin öğrenci kapasiteli fakülte” projesi, başlangıçta büyük bir heyecan yaratmıştı. Ancak aradan geçen sekiz aya rağmen projede somut bir adım atılmadı.

Ne zaman başlanacağı, nerede yapılacağı, kim tarafından finanse edileceği gibi kritik sorular hala cevapsız. Şehirde, “Proje tıkandı mı? Rafa mı kaldırıldı?” soruları yüksek sesle dillendiriliyor.

 “ARTIK SÖZ DEĞİL, İCRAAT İSTİYORUZ”

Karabük’te eğitim ve esnaf çevreleri, bu projenin hayata geçirilmesi halinde şehir merkezinin sosyal, kültürel ve ticari açıdan canlanacağına inanıyor. Ancak ortada hala ne bir ihale, ne bir temel, ne de net bir takvim var.

Vatandaşlar ise  "Artık söz değil icraat istiyoruz" diyerek,  Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya arasında 8 ay önce yapılan görüşmeyi hatırlattılar.

 BAYIR MAHALLE’DEKİ BOŞ ALAN VAR

Öte yandan Kamuoyunun dikkat çektiği bir diğer konu ise Bayır Mahalle’de, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin arkasında yer alan büyük boş alan. Eğer bu alan Sağlık Bakanlığı tarafından Karabük Üniversitesi’ne tahsis edilirse, burada Diş Hekimliği Fakültesi gibi prestijli bir birimin kurulabileceği konuşuluyor.

PROJE NASIL BAŞLAMIŞTI?

26 Aralık 2024’te, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’yı makamında ziyaret etmiş; görüşmenin ardından şehir merkezine 3 bin öğrenci kapasiteli yeni bir fakülte binası yapılması konusunda mutabakata varıldığı duyurulmuştu.

Başkan Çetinkaya o gün yaptığı açıklamada, fakültenin sadece bir eğitim kurumu değil, Karabük’e ekonomik ve sosyal canlılık katacak bir merkez olacağını söylemişti.

SİYASİLERDEN DE SESSİZLİK

Proje duyurulduğunda Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da desteklerini açıklamıştı. Ancak bugün gelinen noktada, bu isimlerden de yeni bir açıklama gelmiş değil. Diğer yandan Karabük’te Üniversite–Belediye iş birliğiyle başlatılan bu önemli girişim, şimdilik sadece bir “Niyet beyanı” olarak kalmış durumda. Şehir, artık net tarihli, bütçesi ve yeri belli bir icraat görmek istiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.