Karabük’ün Safranbolu ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada 2’si çocuk 7 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, M.T. (26) idaresindeki 67 ZB 501 plakalı otomobil, Safranbolu-Eflani kara yolu Kırıklar köyü yakınlarında O.A. (52) yönetimindeki 78 DE 993 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada sürücüler ile M.T’nin kullandığı otomobildeki K.A.T. (28) ve M.L.T. (1) ile diğer araçtaki S.A. (48), O.A. (22) ve M.M.A. (9) yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.
Yaralılar sağlık görevlilerince ilk müdahalenin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Safranbolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Karabük’te iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı
Bolu’da emniyet şeridinde otomobilin çarptığı adam hayatını kaybetti
Bolu’da arızalanan ATV’yi emniyet şeridinde tamir etmeye çalışırken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Feyzullah Özçelik (46), tedavi gördüğü hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.
Kaza, Bolu-Mudurnu kara yolu Yıldırım Beyazıt Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yolda arızalanan bir ATV’ye yardım etmek isteyen Feyzullah Özçelik, aracı emniyet şeridine çekerek tamir etmeye başladı. Bu esnada seyir halinde olan M.B. (73) idaresindeki otomobil, emniyet şeridindeki Özçelik’e hızla çarptı. Çarpmanın şiddetiyle metrelerce savrulan Özçelik ağır yaralanırken, sürücü aracıyla olay yerinden kaçtı.
Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Feyzullah Özçelik, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Ağır yaralı olarak hastaneye getirilen Özçelik, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Kaçan sürücüyü araç parçaları ve kameralar ele verdi
Kazanın ardından kayıplara karışan sürücüyü yakalamak için Mudurnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı inceleme başlatmıştı. Bölgedeki güvenlik kameralarını saniye saniye izleyen ve olay yerinde kalan araç parçalarından yola çıkan polis ekipleri, kazaya karışan aracın plakasını ve sürücüsünün M.B. olduğunu tespit etti. Şüpheli sürücü, düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülen M.B.’nin ehliyetine 2 yıl süreyle el konulduğu bildirildi.

