Karabük’te iki ayrı kaza: 2 yaralı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Ağustos, 2023 19:16 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te iki ayrı kaza: 2 yaralı

Karabük’te iki farklı noktada meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

İlk kaza Kastamonu-Karabük kara yolu Toprakcuma mevkiinde meydana geldi. T.A.’ın idaresindeki 34 DNM 750 plakalı otomobil, Ş.B.’nin yönetimindeki 09 ADB 313 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada yolcu olarak bulunan M.B. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

İkinci kaza Eskipazar ilçesinde meydana geldi. H.Ş. idaresindeki 78 M 4030 plakalı minibüs, aynı istikamette seyreden N.E. idaresindeki 37 BB 161 plakalı otomobile çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı. İhbar üzerine sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin adından yaralı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
İki kaza ile ilgili inceleme başlatıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
22 5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Nisan, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te üst geçit var, kullanan yok

Karabük’te yayaların güvenliği için yapılan üst geçitlerin yeterince kullanılmaması, kazalara davetiye çıkarıyor.

Trafik yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde yayaların güvenli geçişini sağlamak amacıyla inşa edilen üst geçitlere rağmen, bazı vatandaşların bu köprüleri tercih etmediği gözlemleniyor. Üst geçitlerin hemen yanındaki karayolundan karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar, hem kendi can güvenliklerini hem de sürücülerin güvenliğini riske atıyor.

Özellikle şehir merkezine yakın noktalarda günün farklı saatlerinde sıkça yaşanan bu durum, dikkat çekiyor. Kısa yoldan geçmeyi tercih eden yayaların bu alışkanlığı, olası kazalara davetiye çıkartıyor.

Sürücüler ise aniden yola çıkan yayalar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını ifade ederken, trafik akışının hızlı olduğu bölgelerde ortaya çıkan bu durumun, ani frenlere ve tehlikeli manevralara yol açtığı belirtiliyor. Yetkililerin, üst geçit kullanımını artırmaya yönelik önlemler alması bekleniyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin