Karabük’te horoz dövüşü yapıldığı belirlenen eve yapılan operasyonda 16 kişi yakalandı. 15 kişiye 108 bin 240 TL ceza kesildi.
Edinilen bilgiye göre, Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şehir merkezinde bir evin bahçesinde horoz dövüşü yapıldığı ve bahis oynatıldığı ihbarını alarak operasyon düzenledi. Operasyonda, 16 kişi yakalandı. Bahse konu ev ve eklentilerinde yapılan aramada 31 horoz, dövüşecek horozun sıkletini ölçmede kullanılan 1 terazi, yaralı horozları tedavi için kullanılan 1 ilk yardım çantası ve 16 taşıma çantası ele geçirildi.
Dövüşü organize eden şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, 15 şüpheliye kumar oynamaktan dolayı toplam 108 bin 240 TL para cezası kesildi.


Karabük’te “horoz dövüşü” operasyonu
Kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan düştü
Rize’nin Pazar ilçesinde kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen bir kişi yaralandı.
Olay Pazar ilçesine bağlı Hisarlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kiraz toplamak amacıyla ağaca çıkan Tayfun Tafralı, bir anlık dikkatsizlik sonucu dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düştü. Tafralı’nın düştüğünü gören yakınları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, engebeli arazide sağlık ekipleri ve çevredeki vatandaşların yoğun çabasıyla sedyeyle taşınarak hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tayfun Tafralı, buradaki ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

