Karabük’te heyelan yolu kapattı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2024 20:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te heyelan yolu kapattı

Karabük’ün Yenice ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası yol ulaşıma kapandı.

İlçe merkezine bağlı Atatürk Mahallesi’nde sabah saatlerinde heyelan meydana geldi. Yaşanan heyelan sonrası mahalle ana yolu ulaşıma kapandı. Yenice Belediyesi itfaiye ekipleri, çevrede güvenlik tedbiri alırken, heyelanın kaldırılması ve yolun ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çalışmaların başladığını bildirdi.

Karakaş, ekiplerin kapanan yolu kısa sürede ulaşıma açacağını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasyada 2 bin yildir yetistirilen meyveden yapilan tatli elma tatlisi 8beUhflx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da 2 bin yıldır yetiştirilen meyveden yapılan tatlı: Elma tatlısı

Amasya’da 2 bin yıldır yetiştirilen antik meyve misket elmalardan yapılan elma tatlısı, damaklarda unutulmaz izler bırakıyor.

Usta şefler ve genç kızların mutfaklarda kolları sıvayıp sunduğu elma tatlısı titizlikle hazırlanıyor. Tarihi kentteki evlerde ve restoranlarda konuklara ikram ediliyor.

“Amasya’nın en ünlü markası misket elması”

Amasya Yalıboyu Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Selçuk Başün, “Amasya’nın en ünlü markası misket elmasıdır. Bunu da tatlıyla birlikte insanlara servis etmek keyif verici” dedi.

Elma tatlısının tarifini anlatan Başün, “Elmalar temizlenip soyacak yardımıyla ortasını açılıyor. Tencereye yerleştirip içlerine ve her elmanın ortasına bir yemek kaşığı şeker ekleniyor. Üzerlerine hibiskus ve tarçın ilave edip kısık ateşte ağzı kapalı pişiriliyor. Soğuyunca elmaların içine ceviz, fıstık ekleyip üzerini kaymak ile süsleniyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin