Reklam
Reklam

Karabük’te “Her Hafta Bir Mahallemizdeyiz” Projesi Devam Ediyor

67921ef015b7e
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Ocak, 2025 13:50 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te hayata geçirilen “Her Hafta Bir Mahallemizdeyiz” projesi kapsamında, mahalle ziyaretleri ve vatandaşlarla buluşma etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında bu hafta Bayır Mahallesi’nde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç’in öncülüğünde gerçekleştirilen ziyaretlerde, Bayır Mahalle Muhtarlığı’na gidilerek Muhtar Murat Taşdelen ile mahalleye dair detaylı bilgi alışverişi yapıldı. Ardından mahalledeki sosyal yaşam merkezleri gezildi. Karabük Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği Aşevi ve Dost Eller Hayır Çarşısı’nın çalışmaları yerinde incelendi. Yapılan çalışmalar için Belediye Başkanı  Özkan Çetinkaya’ya teşekkür edildi.

EĞİTİM VE SAĞLIK ZİYARETLERİ

Bayır Mahalle’de yer alan okullar da ziyaret edilerek okul idarecileri, öğretmenler ve rehber öğretmenlerle bir araya gelindi. Çocukların durumları, sosyal hizmetler perspektifinde ele alındı. Ayrıca Bayır Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ziyaret edilerek aile hekimlerine sosyal hizmet modelleri tanıtıldı.

VATANDAŞLARLA BULUŞMALAR

Proje kapsamında mahalledeki vatandaşlarla buluşulan etkinliklerde, hizmet modellerinden faydalanan ailelerle bir araya gelindi. Mahallenin muharip gazisi Bilgin Oğuz ziyaret edilerek anlamlı bir sohbet gerçekleştirildi. Hem geçmişin izlerini taşıyan anılar paylaşıldı hem de bugünün değerleri üzerine konuşuldu. Bayır Mahallesi’nin örnek çifti Mehmet ve Aynur Topuz’u ziyaret eden ekip, bu anlamlı buluşmayı sıcak sohbetlerle taçlandırdı.

AİLE EĞİTİM SEMİNERLERİ

Hafta boyunca Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Aile Eğitim Programı kapsamında eğitim seminerleri düzenlendi. Bu seminerlerle sağlıklı, mutlu ve müreffeh aile yapılarına katkı sağlanması hedeflendi.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

“Her Hafta Bir Mahallemizdeyiz” projesiyle mahalle ziyaretlerinin devam edeceğini belirten İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, mahalle sakinleriyle birebir temas kurmanın önemine vurgu yaparak, “Biz büyük bir aileyiz” mesajını paylaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kumluca’da yangın paniği

kumlucada yangin panigi pgRGqnL4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde otluk alanda çıkan yangın paniğe neden oldu.

Kumluca beldesinde Çay Kenarı mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 21.00 sıralarında çıkan yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Paniğe neden olan yangına müdahale eden ekipler, kısa sürede alevleri kontrol altına aldı. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yangının çıkış nedeni ise yapılacak araştırmanın ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin