Karabük’te “Her Hafta Bir Mahallemizdeyiz” Projesi Devam Ediyor - Karabük Haber Postası
67921ef015b7e
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Ocak, 2025 13:50 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te “Her Hafta Bir Mahallemizdeyiz” Projesi Devam Ediyor

Karabük’te hayata geçirilen “Her Hafta Bir Mahallemizdeyiz” projesi kapsamında, mahalle ziyaretleri ve vatandaşlarla buluşma etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında bu hafta Bayır Mahallesi’nde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç’in öncülüğünde gerçekleştirilen ziyaretlerde, Bayır Mahalle Muhtarlığı’na gidilerek Muhtar Murat Taşdelen ile mahalleye dair detaylı bilgi alışverişi yapıldı. Ardından mahalledeki sosyal yaşam merkezleri gezildi. Karabük Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği Aşevi ve Dost Eller Hayır Çarşısı’nın çalışmaları yerinde incelendi. Yapılan çalışmalar için Belediye Başkanı  Özkan Çetinkaya’ya teşekkür edildi.

EĞİTİM VE SAĞLIK ZİYARETLERİ

Bayır Mahalle’de yer alan okullar da ziyaret edilerek okul idarecileri, öğretmenler ve rehber öğretmenlerle bir araya gelindi. Çocukların durumları, sosyal hizmetler perspektifinde ele alındı. Ayrıca Bayır Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ziyaret edilerek aile hekimlerine sosyal hizmet modelleri tanıtıldı.

VATANDAŞLARLA BULUŞMALAR

Proje kapsamında mahalledeki vatandaşlarla buluşulan etkinliklerde, hizmet modellerinden faydalanan ailelerle bir araya gelindi. Mahallenin muharip gazisi Bilgin Oğuz ziyaret edilerek anlamlı bir sohbet gerçekleştirildi. Hem geçmişin izlerini taşıyan anılar paylaşıldı hem de bugünün değerleri üzerine konuşuldu. Bayır Mahallesi’nin örnek çifti Mehmet ve Aynur Topuz’u ziyaret eden ekip, bu anlamlı buluşmayı sıcak sohbetlerle taçlandırdı.

AİLE EĞİTİM SEMİNERLERİ

Hafta boyunca Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Aile Eğitim Programı kapsamında eğitim seminerleri düzenlendi. Bu seminerlerle sağlıklı, mutlu ve müreffeh aile yapılarına katkı sağlanması hedeflendi.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

“Her Hafta Bir Mahallemizdeyiz” projesiyle mahalle ziyaretlerinin devam edeceğini belirten İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, mahalle sakinleriyle birebir temas kurmanın önemine vurgu yaparak, “Biz büyük bir aileyiz” mesajını paylaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan otomobilden yara almadan kurtuldu r9OuC2N6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Takla atan otomobilden yara almadan kurtuldu

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde takla atan otomobilin sürücüsü yara almadan kurtuldu.

Kaza, İnebolu-Kastamonu karayolu İskir mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, I.K. yönetimindeki 37 BC 975 plakalı FİAT marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak takla attı. Otomobil kazadan yara almadan kurtuldu.

Takla atan otomobil yoldan çekici yardımıyla kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin