Reklam
Reklam

Karabük’te her 3.5 kişiden birine araç düşüyor

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Ağustos, 2023 13:43 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Karabük’te 2023 yılı Temmuz ayı itibariyle 430 taşıtın trafiğe kaydı yapılması sonra kent genelinde motorlu taşı sayısı 71 bin 927’e yükseldi.

71 bin 927 aracın trafiğe kayıtlı olduğu ve 252 bin 58 nüfusa sahip Karabük’te her 3.5 kişiden birine araç düşüyor.
TÜİK, Temmuz 2023 yılı Motorlu Kara Taşıtları istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de Temmuz ayında 232 bin 253 adet taşıtın trafiğe kaydı yapılması sonrası motorlu kara taşıtları 14 milyon 802 bin 645’i otomobil olmak üzere toplamda 27 milyon 754 bin 948 olarak gerçekleşti.
252 bin 58 nüfusa sahip Karabük’te ise trafiğe kayıtlı araçların sayısı 42 bin 735’i otomobil, 9 bin 977’si kamyonet, 3 bin 248’i kamyon, 7 bin 103’ü motosiklet, bin 578’i minibüs, 589’u otobüs, 7 bin 596’sı traktör ve 220’si de özel gayeli araçlar olmak üzere toplamda 71 bin 927’ye yükseldi.
Bartın’da 2023 yılı Temmuz ayında 366 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, motorlu araç sayısı 31 bin 558’i otomobil olmak üzere 57 bin 683 oldu.
Zonguldak’ta da bin 130 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken motorlu kara taşıtları sayısı 102 bin 161’i otomobil olmak üzere 172 bin 249 oldu.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ordu’da 3 aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı

orduda 3 aracin karistigi kazada 6 kisi yaralandi mID4WIbs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’nun Ünye ilçesinde sağanak nedeniyle kayganlaşan yolda 3 aracın karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Kaza, Ünye Çevre Yolu üzerindeki Yunus Emre Tüneli çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ordu istikametinden Samsun yönüne seyir eden Cihan Başaran (52) yönetimindeki 34 CHA 716 plakalı hafif ticari araç, yoğun yağış nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptı. Kazayı görünce yaralılara yardım etmek isteyen Mehmet Gölkem Ustaoğlu, 52 AFP 990 plakalı minibüsünü emniyet şeridine park etti. Bu sırada aynı yönde seyreden Murat Aksu yönetimindeki 34 BHR 40 plakalı otomobil de yağmur nedeniyle kontrolden çıkarak park halindeki minibüse çarptı. 3 aracın karıştığı kazada hafif ticari araç sürücüsü Cihan Başaran ile araçta yolcu olarak bulunan Nermin Başaran ve Recai Güven ile otomobilde bulunan Bahar Aksu, Zümra Aksu ve Serra Aksu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Ünye ilçesindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Serra Aksu’nun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle bölgede trafik bir süre kontrollü olarak sağlanırken, araçların kaldırılmasının ardından yol normale döndü.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin