Karabük’te her 3.5 kişiden birine araç düşüyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Ağustos, 2023 13:43 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te her 3.5 kişiden birine araç düşüyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Karabük’te 2023 yılı Temmuz ayı itibariyle 430 taşıtın trafiğe kaydı yapılması sonra kent genelinde motorlu taşı sayısı 71 bin 927’e yükseldi.

71 bin 927 aracın trafiğe kayıtlı olduğu ve 252 bin 58 nüfusa sahip Karabük’te her 3.5 kişiden birine araç düşüyor.
TÜİK, Temmuz 2023 yılı Motorlu Kara Taşıtları istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de Temmuz ayında 232 bin 253 adet taşıtın trafiğe kaydı yapılması sonrası motorlu kara taşıtları 14 milyon 802 bin 645’i otomobil olmak üzere toplamda 27 milyon 754 bin 948 olarak gerçekleşti.
252 bin 58 nüfusa sahip Karabük’te ise trafiğe kayıtlı araçların sayısı 42 bin 735’i otomobil, 9 bin 977’si kamyonet, 3 bin 248’i kamyon, 7 bin 103’ü motosiklet, bin 578’i minibüs, 589’u otobüs, 7 bin 596’sı traktör ve 220’si de özel gayeli araçlar olmak üzere toplamda 71 bin 927’ye yükseldi.
Bartın’da 2023 yılı Temmuz ayında 366 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, motorlu araç sayısı 31 bin 558’i otomobil olmak üzere 57 bin 683 oldu.
Zonguldak’ta da bin 130 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken motorlu kara taşıtları sayısı 102 bin 161’i otomobil olmak üzere 172 bin 249 oldu.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude inovasyon ve girisimcilik zirvesi duzenlendi X7TDkzA3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de inovasyon ve girişimcilik zirvesi düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen “Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi 2”, mühendislik öğrencilerini sektörün deneyimli isimleriyle bir araya getirdi.

Karabük Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü tarafından organize edilen etkinlikte, sanayinin dijital dönüşümü, endüstriyel otomasyon çözümleri ve akıllı mobilite gibi güncel konular ele alındı.

Zirvenin ilk oturumunda otomasyon ve mühendislik alanında faaliyet gösteren Talha Eroğlu ile Atacan Yücel konuşmacı olarak yer aldı. Katılımcılar, teknik bilgi birikiminin müşteri odaklı çözümlere dönüştürülmesi ve sanayide dijital dönüşümün dinamiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İkinci oturumda robotik ve endüstriyel otomasyon sektöründe görev yapan Işılayhan Topçuoğlu, öğrencilik yıllarından profesyonel kariyerine uzanan süreci anlattı. Topçuoğlu, uluslararası firmalara sunulan özel makine çözümlerine değinerek öğrencilere kariyer planlaması konusunda önerilerde bulundu.

Günün son oturumunda ise otomotiv ve tasarım mühendisliği alanında çalışan Seçkin Çakır, akıllı mobilite, yazılım, araç geliştirme ve tahrik sistemlerindeki güncel gelişmeleri öğrencilerle paylaştı.

Etkinlik, mesleki tecrübelerini geleceğin mühendisleriyle paylaşan konuklara günün anısına hediyelerinin takdim edilmesi ve kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin