Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çiftçilerin Hazine arazileri üzerinde gerçekleştirdikleri tarımsal faaliyetleri desteklemek için hazineye ait tarım arazilerinin kiralanacağı açıklandı.
Yapılan yazılı açıklamada, hazineye ait tarım arazilerinin ecrimisil ödenerek kullanılması yerine kira sözleşmesi ile kullanılmasının sağlandığı, böylece çiftçilerin tarımsal üretim destekleri gibi sözleşmeye bağlı haklardan yararlanması ve sözleşmesiz kullanımdan kaynaklanan ihtilafların giderilmesi amaçlandığı belirtilirken, kira süresi sonunda yükümlülüklerini yerine getirenlere kira süresini yeniden uzatma veya on yıl boyunca kullananlara doğrudan satın alma hakkı tanınacağı bildirildi.
Açıklamada ayrıca, vatandaşların bu kiralamayı yapılabilmesi için, Hazineye ait tarım arazisinin 31 Kasım 2017 tarihinden önce en az üç yıldan beri tarımsal amaçla kullanıldığının idarece tespit edilmiş olması, başvuru tarihi itibarıyla kullanımlarının halen devam etmesi ve ecrimisil borcunun bulunmaması şartları aranılırken, son başvurunun 19 Kasım 2018 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri Milli Emlak Birimlerine başvurmaları gerektiği de ifade edildi.
Kira bedelleri ise yıl için belirlenen ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden hesaplanacağı, kira bedellerinin tahsilâtı hasılat dönemine göre yapılacağı belirtildi.


Karabük’te hazineye ait tarım arazileri kiralanıyor
Trabzonspor’da yeni sezon zirvesi
Trabzonspor’da yeni sezon öncesi planlama çalışmaları kapsamında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bordo-mavili kulübün yöneticileri ile teknik heyeti, İstanbul’da bir araya gelerek geride kalan sezonu ve yeni döneme ilişkin yol haritasını masaya yatırdı.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Asbaşkan Zeyyat Kafkas, Başkan Yardımcısı İbrahim Şahinkaya, Takım Menajeri Emrah Tok ve Teknik Direktör Fatih Tekke’nin katılımıyla İstanbul’da düzenlenen değerlendirme toplantısında, kulübün sportif ve mali gündemine ilişkin önemli konular görüşüldü.
Geçen sezon ve transfer çalışmaları değerlendirildi
Toplantıda, geride kalan sezonun genel değerlendirmesi yapılırken, devam eden transfer çalışmaları ve mevcut kadro planlaması da ele alındı. Yönetim ve teknik heyet, yeni sezon öncesinde takımın ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Bütçe, mali yapı ve akademi gündemdeydi
Görüşmede kulübün bütçe planlaması ve mali konuların yanı sıra akademi yapılanmasına ilişkin başlıklar da değerlendirildi. Trabzonspor’un sürdürülebilir başarı hedefi doğrultusunda altyapı organizasyonunun geliştirilmesine yönelik çalışmalar masaya yatırıldı.
Avrupa hedefleri konuşuldu
Toplantıda ayrıca yeni sezon hedefleri ile bordo-mavili ekibin Avrupa kupalarında mücadele edeceği süreçte izlenecek yol haritası üzerinde duruldu. Yönetim ve teknik heyetin, takımın sportif başarılarını artırmaya yönelik planlamalar konusunda görüş birliğine vardığı öğrenildi.


