Karabük'te Hayatını Kaybeden Uzman Çavuş Toprağa Verildi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
66e9715ee5f50 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Eylül, 2024 15:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Hayatını Kaybeden Uzman Çavuş Toprağa Verildi

Karabük’te hayatına son veren Jandarma Uzman Çavuş Mesut Ayyıldız, Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde düzenlenen askeri törenle defnedildi. Ayyıldız’ın cenazesi, Askeri Tepe Camii’nde kılınan öğle namazının ardından, Kozlu’daki mezarlığa dualarla uğurlandı.

Safranbolu İlçe Jandarma Komutanlığı Toprakcuma Karakolu’nda görev yapan 29 yaşındaki Ayyıldız, 16 Eylül 2024 Pazartesi günü Karabük’teki evinde kendi silahıyla intihar etti. Komutanlığının kendisine ulaşamaması üzerine yapılan araştırmalar sonucunda, öğleden sonra evinde cansız bedeni bulundu. Ayyıldız’ın intiharın nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturmalar sürüyor.

2024 yılında Iğdır İl Jandarma Komutanlığı’ndan Safranbolu’ya atanan Ayyıldız’ın evli olduğu öğrenilen Ayyıldız için Kozlu ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Askeri Tepe Camii’nde öğlen namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Barış Cücen, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Orhan Kaş, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci ve Ayyıldız’ın yakınları ile sevenleri katıldı.

Askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşınan Ayyıldız’ın cenazesi defnedilmek üzere Askeri Tepe mezarlığına getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokat niksar karayolu 13 yildir tamamlanamadi qvCuKa8v
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat-Niksar Karayolu 13 yıldır tamamlanamadı

Tokat ile Niksar arasında yapılması ve Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlaması hedeflenen karayolu projesi, aradan geçen 13 yıla rağmen tamamlanamadı.

Tokat’ta 2013 yılında Doğuş ve YDA firmaları ortaklığı ile yapımına başlanan ve toplam 49 kilometrelik güzergâhı kapsayan Tokat-Niksar karayolu projesinin, ulaşım süresini önemli ölçüde kısaltması ve bölgedeki turizm ile ticaret faaliyetlerine ivme kazandırması bekleniyordu. Ancak yıllar içinde defalarca ertelenen bitiş tarihi ve tamamlanamayan etaplar, projeyi kronikleşen bir sorun haline getirdi. Aradan geçen sürede 6 vali ve 3 belediye başkanının değişmesine rağmen yolun hâlâ bitirilememesi, kamuoyunda eleştirilere neden oldu. Yolu kullanan sürücüler zorlu kış şartlarında zorlanırken artan ölümlü trafik kazaları da endişeleri artırıyor. Sürücüler, dar ve virajlı kesimlerin yanı sıra tamamlanmamış bölümlerden geçerken zorlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 40 dakika süren mesafenin 25 dakikaya düşmesi planlanırken, yaşanan gecikmeler hem ekonomik hem de sosyal açıdan mağduriyetlere yol açıyor.

Bakan Uraloğlu: “Ödenek desteğiyle kısa zamanda bitirelim istiyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılında proje alanında incelemelerde bulunarak, “Taş ocaklarından malzeme ocaklarına, çevreyle ilgili hassasiyete kadar bütün problemleri çözdük. Ödenek olarak daha fazla destekleyerek kısa zamanda bitirelim istiyoruz” demişti. Bakan Uraloğlu’nun ziyaretinin üzerinden 633 gün geçmesine rağmen projede tamamlanmadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin