Reklam
Reklam

Karabük’te Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisleri Hizmete Açıldı

66e55564283ac jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Eylül, 2024 12:20 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya‘nın vaatlerinden biri olan Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisleri düzenlenen törenle açıldı.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, sosyal belediyecilik anlayışıyla vaatlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Atıl durumdayken yapılan çalışmalarla yenilenen Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisleri düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açıldı.
Törene Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Yavuz, “İçinde bulunduğumuz bu alan, Karabük tarihi açısından son derece önemli bir mekan. Her şehrin bir kimliği ve ruhu vardır. Bu kimliği kazandıran mekanlar ise o şehrin ruhunu oluşturan unsurlardır. Karabükümüzün ruhuna ve kimliğine değer katan önemli bir yer olan ‘Havuzlu Bahçe’, 1940’lı yıllardan bu yana şehrimizin kimliğinin oluşmasında önemli bir rol oynamıştır. Sadece Havuzlu Bahçe değil, Yenişehir Mahallesi ve bu yerleşke de aslında Karabük’ün kimliğinin oluşmasında önemli bir rol oynamıştır. Çok kısa bir süre önce sizlerle birlikte yine bu alanda park açılışı yaptık. O parkımız da şehrin kimliği ve ruhu için önemli bir alandı. Ben inanıyorum ki, mekanların bir ruhu vardır. Ne kadar özlemişseniz, bu mekan da siz değerli hemşerilerimizi özlemiştir. Sosyal tesisimizin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan Belediye Başkanımıza, belediyemizin değerli bürokratlarına, işçisinden memuruna kadar herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerine de devir noktasındaki kararlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise Havuzlu Bahçenin Karabük’ün kültürel ve manevi mirasının önemli bir parçası olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Burası, sadece bir buluşma noktası değil. Ailelerimizin, çocuklarımızın ve sevdiklerimizin huzurla bir araya geldiği, komşuluk ve kardeşlik bağlarımızın güçlendiği müstesna bir mekândır. Uzun bir süre kapalı kalan bu kıymetli tesisi Kardemir ile gerçekleştirdiğimiz ortak çalışmalar neticesinde yeniden halkımızın hizmetine sunuyoruz. Gayemiz, burada hemşehrilerimizin aileleriyle, dostlarıyla huzur içinde vakit geçirebileceği bir ortam oluşturmaktır.”

Dualarla açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri tesisi gezdi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te büyükler için dev sosyal yaşam merkezi yükseliyor

karabukte buyukler icin dev sosyal yasam merkezi yukseliyor HmjelBwT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi ile hayırsever Yücel Özçelik iş birliğinde yapımı sürdürülen “Yücel-Recep Özçelik Aktif Yaş Alma Merkezi” hızla yükseliyor. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, inşaat alanında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hayırsever Yücel Özçelik tarafından, vefat eden eşi Recep Özçelik’in anısını yaşatmak amacıyla yaptırılan merkezin, kentte yaşayan ileri yaştaki vatandaşlara sosyal ve sağlıklı bir yaşam alanı sunması hedefleniyor.

Yaklaşık 3 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve bin metrekare kapalı kullanım alanına sahip iki katlı merkezde; okuma salonu, oyun salonu, çok amaçlı etkinlik alanları ve 70 metrekarelik açık hava bölümü yer alacak. Ayrıca pilates salonu, psikolojik danışmanlık hizmetleri ile fizyoterapi desteği de merkez bünyesinde sunulacak.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, büyüklerin toplumun en önemli değerleri olduğunu belirterek, “Büyüklerimizin tecrübesi ve varlığı şehrimizin en büyük zenginliğidir. Tamamlandığında bu merkez, kıymetli büyüklerimizin akranlarıyla bir araya gelip sosyalleşebileceği, sağlığını koruyabileceği ve kaliteli vakit geçirebileceği çok yönlü bir yaşam alanı olacak. Projenin her aşamasını titizlikle takip ediyoruz” dedi.

Merkezin manevi yönüne de dikkat çeken Çetinkaya, “Bu projeyi bizim için daha anlamlı kılan, hayırseverimiz Yücel Özçelik’in vefat eden eşi Recep Özçelik’in hatırasını yaşatacak olmasıdır. Şehrimize böylesine kalıcı ve anlamlı bir eser kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum. Amacımız bu değerli yatırımı en kısa sürede tamamlayarak büyüklerimizin hizmetine sunmaktır” ifadelerini kullandı.

Belediye ekiplerinin yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü merkezin, çevre düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin