Karabük’te yaşayan bir hasta yakını, yetişkin hastalar için makineyle kullanılan özel beslenme mamalarının kentteki ilaç depolarında tükendiğini belirterek büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. Kentteki tüm eczaneleri gezdiğini ancak hiçbirinde mama bulamadığını söyleyen vatandaş, “Hastam 10 gündür yalnızca suyla besleniyor. Bu durum artık dayanılmaz bir hal aldı” dedi.
Hasta yakını, uzun uğraşlar sonucunda çareyi Ankara’dan mama temin etmekte bulduğunu belirterek, yaşanan sıkıntının sadece kendi ailesiyle sınırlı olmadığını, Karabük’te benzer durumda olan birçok hasta yakınının da aynı sorunu yaşadığını ifade etti.
“Eczaneler stoklarda mama bulunmadığını, depolardan da ürün gelmediğini söylüyorlar. Hastalar için çok ciddi bir risk söz konusu. Bu ürünlerin temini acil bir ihtiyaç haline geldi,” diyen vatandaş, yetkililere çağrıda bulundu.
Karabük’te özellikle yoğun bakım sonrası evde bakım gören hastalar için kullanılan medikal beslenme mamalarının temin edilememesi, hasta yakınlarını çaresiz bırakırken, vatandaşlar sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.
Eczacılar ise yaptıkları açıklamada bu mamalar için belirli bir kota olduğunu ve kotanın dışına çıkılamadığından dolayı bu ilaçların ecza depolarının stoklarında dahi bulunmadığını ifade ederlerken, edinilen bilgilere göre ilaçlara zam geleceğinden dolayı mamaların satışının yapılmadığı öne sürüldü.