Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Ağustos, 2023 12:03 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te hapis cezası bulunan 7 kişi yakalandı

Karabük’te, “kasten öldürme”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “uyuşturucu ticareti yapma” gibi suçlardan hapis cezası bulunan 7 kişi yakalandı.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ile İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından il merkezinde 11-25 Ağustos tarihleri arasında yapılan çalışmalarda, haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan 14 kişi yakalandı.

Yakalanan şahıslardan 7’si çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılırken, haklarında; “kasten öldürme”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak kullanmak” gibi suçlar başta olmak üzere, haklarında 1 ila 15 yıl kesinleşmiş ve diğer suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 7 kişi tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzurunu ve güvenliğini bozacak her türlü suçun önlenmesine ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ve mücadelenin durmaksızın devam edeceğini bildirdi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude web ve mobil projeler icin hackathon duzenlendi rELTIYWT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de web ve mobil projeler için hackathon düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) gerçekleştirilen “Fikirlerden Kodlara Hackathon Yarışması”nda öğrenciler, yazılım geliştirme becerilerini uygulamalı olarak sergiledi.

Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen hackathon etkinliğinde öğrenciler, 24 saat boyunca web ve mobil proje geliştirmek için yarıştı.

Karabük Üniversitesinde, öğrencilerin yazılım geliştirme becerilerini artırmak amacıyla “Fikirlerden Kodlara Hackathon Yarışması” düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, 24 saatlik yazılım maratonuna sahne oldu.

Karabük Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Unika Sativus Uzay, Havacılık ve Teknoloji Kulübü öncülüğünde organize edilen hackathon, Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinlikte farklı sınıflardan öğrencilerden oluşan 7 ekip, belirlenen tema doğrultusunda web sitesi veya mobil uygulama geliştirmek üzere yarıştı.

Kulüp Başkanı İlknur Dalgıç, yarışmanın 24 saat sürdüğünü ve ekiplerin 3 ila 5 kişiden oluştuğunu belirterek, disiplinler arası bir çalışma ortamı oluşturulduğunu ifade etti.

Hackathon sonunda dereceye giren ekiplere çeşitli ödüller verildi. Birinci olan takıma Karabük Teknokent’te staj imkânı sağlanırken, katılımcılara çevrim içi eğitim ve etkinlik fırsatları da sunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin