blank
Mustafa Akgün tarafından
25 Nisan, 2025 10:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Hacı Adaylarına Uygulamalı Hac Eğitimi

Karabük İl Müftülüğü, 2025 yılında kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik kapsamlı bir hac eğitimi programı düzenledi.

Hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, İl Müftüsü Ali Erhun hac ibadetinin detaylarını katılımcılarla paylaştı. Müftü Erhun, eğitimin her aşamasında bire bir ilgilenerek, ibadetin eksiksiz ve bilinçli bir şekilde yapılabilmesi için büyük bir titizlik gösterdi.

Eğitim programı kapsamında açıklamalarda bulunan Müftü Ali Erhun, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac organizasyonundaki başarısına dikkat çekti. “Diyanet İşleri Başkanlığımız, hacca gelen 143 ülke arasında en başarılı organizasyona sahip bir ülkedir. Gerek temizlik çalışmaları gerekse profesyonel hizmet anlayışı ile örnek teşkil etmektedir. Suudi makamların da bu çalışmalara hayran kaldığını bizzat gördüm” ifadelerini kullanan Erhun, Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş’ın gösterdiği hassasiyetin de altını çizdi.

Karabük 5000 Evler Merkez Camii’nde düzenlenen uygulamalı eğitim, hacı adaylarının ibadete hem bilgi yönüyle hem de manevî olarak hazırlanmasını sağladı. Eğitim sonunda katılımcılar, kendilerine sağlanan destek ve rehberlik için İl Müftülüğüne teşekkür etti. Programın, hac yolculuğuna çıkmadan önce kendilerine büyük katkı sağladığını dile getirdiler. Eğitimin ardından Karabük İl Müftülüğü tarafından hacı adaylarına çeşitli hediyeler takdim edildi. Katılımcılara valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali, ilmihal, hacda yapılacak dualar kitabı ve hac rehberi verildi. Son olarak İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından hacı adaylarına menenjit aşısı uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Amasra’daki patlamada ölen madenciler unutulmadı

Bartın’ın Amasra ilçesinde TTK’ya ilişkin maden cağında 3 yıl evvel meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 43 madenci için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Kurumuna ilişkin maden ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen faciada hayatını kaybeden 43 madenci için patlamanın yaşandığı ocak başında anma programı düzenlendi. Madencilerin yer altındaki ocaklara nakledildikleri servis kuyusunun önünde gerçekleşen anma merasimi Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Ak Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Amasra Belediye Lider Vekili İslam Nuri Çil, askeri erkan, vilayet ve Amasra ilçe protokolü, sendikacılar ve madenciler katıldı.
Grizu patlamasında hayatını kaybeden personellerin isimlerinin yer aldığı madenci anıtı önündeki yere sıralanan baretlere karanfil bırakıldı. Program, ölen madenciler anısına Kur’an-ı Kerim okunup, dualar edildi. Bartın Valisi Nurtaç Arslan, mesaileri öncesinde anma programına katılan maden personelleri ile sohbet etti. O gün yaşananları madencilerin ağızlarından tekrar dinleyen Vali Arslan, "3 yıl evvel büyük bir acı yaşadık. Tekrar yaşamamak için, biz devlet olarak gereken önlemleri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Sizler de alınması gereken ferdi önlemleri alın, iş güvenliği kurallarına kesinlikle riayet edin. Sağlıklı bir halde maden ocaklarına girin ve çıkın" diye konuştu.
Madenciler, facia gününü tekrar hatırlayarak, duygusal anlar yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin