Yusuf Korkmaz tarafından
02 Temmuz, 2024 12:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te GSB Spor Okulları Antrenmanları Başladı

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 5-18 yaş grubunu kapsayan ücretsiz kursların yer aldığı GSB Spor Okulları antrenmanları büyük bir heyecanla başladı. Gençlerin spor yapma alışkanlığı kazanmaları ve yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla düzenlenen bu kurslar, çeşitli spor dallarında uzman antrenörler eşliğinde gerçekleşiyor.

GSB Spor Okulları, futbol, basketbol, cimnastik, voleybol, yüzme, taekwondo, eskrim, judo, masa tenisi, kort tenisi, atletizm, hentbol, badminton, satranç, boks, bilardo, halk oyunları, güreş ve okçuluk gibi birçok spor dalında eğitim veriyor. Her yaş ve yetenek seviyesine uygun olarak düzenlenen bu programlar, gençlerin spor yapma tutkusunu arttırmayı hedefliyor. Programlar, gençlerin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlarken, sporun bir yaşam biçimi haline gelmesini de teşvik ediyor. Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün bu anlamlı projesi, aileler ve gençler tarafından büyük ilgi görüyor. blank blank  
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İsrail menşeli temizlik ürünlerine karşı TOGÜ’den alternatif çözüm

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), yerli ve ulusal üretim gayeleri doğrultusunda geliştirdiği etraf dostu paklık ve kozmetik eserleriyle boykot edilen İsrail eserlerine güçlü bir alternatif sunuyor.
TOGÜ Kimya Teknolojisi Kısmı, yerli ve ulusal üretim maksatları doğrultusunda paklık ve kozmetik kesimine yönelik değerli bir adım attı. Üniversitenin kimya kısmı akademisyenleri ve öğrencileri tarafından geliştirilen, tüm testleri muvaffakiyetle tamamlanan 60 farklı eserden 15’inin üretimine başlandı. Etraf dostu ve yenilikçi formüllerle hazırlanan eserler, kalite standartlarına uygunluğu ve yerli üretim avantajıyla dikkat çekiyor. Bilhassa son devirde boykot edilen İsrail menşeli eserlere alternatif olarak geliştirilen bu paklık ve kozmetik eserleri, tüketicilere inançlı ve kaliteli seçenekler sunmayı amaçlıyor.
Üniversite bünyesinde hayata geçirilen bu proje yalnızca yerli üretimi desteklemekle kalmıyor, tıpkı vakitte öğrencilere uygulamalı eğitim fırsatı da sunuyor. Öğrenciler, teorik bilgilerini laboratuvar ortamında pratiğe dökerek dala daha donanımlı bir formda hazırlanırken, üretim sürecine katkı sağlayarak cep harçlıklarını da çıkartma imkânı buluyor.

"Kaliteli, etraf dostu ve sağlam eserler ürettik"
TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın teşebbüsleri ile boykot edilen eserlere güçlü bir alternatif sunmak için eserlerin üretimine başlandığını söyleyen Kimya Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Budak, "Sıradan eser değil kaliteli eser yapmamız için rektörümüz bize yol gösterdi. Üniversitemizin tüm imkanlarını bu amaç için seferber etti. Güçlü kimya altyapımız ve sanayi iş birliğimizle sorumluluk üstlendik. Markamız kurulduktan sonra boykot edilen eserlere güçlü alternatif sunmak için kaliteli, etraf dostu ve sağlam yeni eserler geliştirdik" dedi.
Öğrenciler ise uygulamalı eğitim aldıkları için emeği geçenlere teşekkür ederek üretirken kazandıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.