Karabük’te Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), askeri darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlarda il genelinde 557 kişi gözaltına alındı.
FETÖ üyelerince yapılan askeri darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında, Karabük İl Sağlık Müdürlüğünde görevli O.U. ve H.E. ile Defterdarlık personeli H.E gözaltına alınırken il genelinde gözaltı sayısı 557’ye ulaştı.
FETÖ’nün askeri darbe girişimi sonrası Karabük’te başlatılan operasyonlar neticesinde bugüne kadar 30 emniyet mensubu, 5 iş adamı, 2 hakim, 6 savcı, 2 asker, 3 kamu görevlisi, 1 dernek başkanı ve 1 sivil şahsın tutuklandığı öğrenildi. Gözaltına alındıktan sonra yapılan sorgulamaların ardından ise 2 hakim, 9 emniyet mensubu, 1 imam ile 2 iş adamı adli kontrol şartıyla serbest kalırken 175 polis, 231 kamu görevlisi görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.
Karabük Üniversitesi’nde ise 14 dekan istifalarını sunduğu ve 55 akademisyen ile 9 idari personelin görevlerinden alındığı açıklandı.
Öte yandan Karabük’te 1 vali yardımcısı ve bir polis gözaltında olduğu öğrenildi.


Karabük’te Gözaltı Sayısı 557’ye Yükseldi
ALTIN SAFRAN’DA MEŞALE YANDI
SAFRANBOLU 4 GÜN BOYUNCA KÜLTÜR VE SANATLA NEFES ALACAK
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve Cittaslow unvanını taşıyan Safranbolu’da bu yıl 27’ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, görkemli bir açılış töreniyle başladı. Türkiye’nin en köklü ve en uzun soluklu belgesel film festivalleri arasında gösterilen organizasyon, dünyanın farklı ülkelerinden yönetmenleri, yapımcıları, jüri üyelerini ve sinemaseverleri tarihi kentte buluşturdu.
Açılış öncesinde Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, festival alanını ziyaret ederek Festival Komite Başkanı ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye başarı dileklerini iletti.
Festival jürisinin katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan jüri üyeleri, Altın Safran’ın Türkiye’nin en saygın belgesel film organizasyonlarından biri olduğunu vurgulayarak finale kalan eserlerin yüksek kalitesine dikkat çekti.
Yoğun katılımla gerçekleşen açılış programında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kentin geçmişini koruyarak geleceğe taşıyabilen ender yerleşimlerden biri olduğunu belirterek, “Safranbolu aslında büyük bir belgeselin canlı kahramanıdır. Sokakları, konakları, hanları ve insan hikâyeleriyle yaşayan bir hafızaya sahiptir. Belgesel sinema da tam olarak bunu yapar; hatırlatır, kayıt altına alır ve gelecek kuşaklara aktarır” dedi.
Belgesel sinemanın insanlığın ortak hafızasını canlı tutan önemli bir sanat dalı olduğunu ifade eden Köse, kültür ve sanatın farklı coğrafyaları ortak duygularda buluşturan güçlü bir köprü görevi gördüğünü söyledi. Safranbolu’da kültür ve sanatın yalnızca bir etkinlik değil, aynı zamanda bir kalkınma modeli olarak görüldüğünü kaydeden Köse, festivalin de bu anlayışın en önemli yansımalarından biri olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından festival meşalesi protokol üyelerinin katılımıyla yakılarak 27. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali resmen başladı.
FESTİVAL COŞKUSU DEVAM ETTİ
Festival coşkusu gece boyunca müzik ve eğlence etkinlikleriyle devam etti. Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen programda sahne alan yerel müzik grubu Safran Ekspres, seslendirdiği eserlerle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden yüzlerce kişi festival heyecanını paylaşırken, gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan DJ Aytuğ Özdemir de performansıyla coşkuyu zirveye taşıdı.
Renkli görüntülere sahne olan etkinliklere katılan Başkan Elif Köse de vatandaşlarla birlikte festival heyecanını yaşadı. Dört gün sürecek festival boyunca belgesel film gösterimleri, söyleşiler, paneller, sergiler ve çeşitli kültürel etkinliklerle Safranbolu, kültür ve sanatın merkezi olmaya devam edecek.



