Karabük’te Gözaltı Sayısı 557’ye Yükseldi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Temmuz, 2016 14:13 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Gözaltı Sayısı 557’ye Yükseldi

Karabük’te Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), askeri darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlarda il genelinde 557 kişi gözaltına alındı.
FETÖ üyelerince yapılan askeri darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında, Karabük İl Sağlık Müdürlüğünde görevli O.U. ve H.E. ile Defterdarlık personeli H.E gözaltına alınırken il genelinde gözaltı sayısı 557’ye ulaştı.
FETÖ’nün askeri darbe girişimi sonrası Karabük’te başlatılan operasyonlar neticesinde bugüne kadar 30 emniyet mensubu, 5 iş adamı, 2 hakim, 6 savcı, 2 asker, 3 kamu görevlisi, 1 dernek başkanı ve 1 sivil şahsın tutuklandığı öğrenildi. Gözaltına alındıktan sonra yapılan sorgulamaların ardından ise 2 hakim, 9 emniyet mensubu, 1 imam ile 2 iş adamı adli kontrol şartıyla serbest kalırken 175 polis, 231 kamu görevlisi görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.
Karabük Üniversitesi’nde ise 14 dekan istifalarını sunduğu ve 55 akademisyen ile 9 idari personelin görevlerinden alındığı açıklandı.
Öte yandan Karabük’te 1 vali yardımcısı ve bir polis gözaltında olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
danimarka ve amerikadan getirildiler ofa kisa surede uyum sagladilar b67nCsEO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Danimarka ve Amerika’dan getirildiler, Of’a kısa sürede uyum sağladılar

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvancılığın geliştirilmesi, damızlık hayvan sayısının artırılması ve yetiştiricilerin desteklenmesi amacıyla “Kendi kendine yeten bir Of” sloganıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Of ilçesindeki 2 yıl önce başlatılan çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor.

Hayvansal üretimde dışa bağımlılığını azaltmak, üreticilerin gelir düzeyini artırmak ve bölgeyi damızlık hayvan üretim merkezi haline getirmek amacıyla Of ilçesinde 2024 yılı Temmuz ayı içerisinde ilçedeki 26 üreticiye, süt verimliliği yüksek 63 adet Danimarka Jersey ve 39 adet Amerikan Jersey ırkı gebe düve inek dağıtıldı. O tarihten bu yana ilk doğan buzağıların damızlık hale gelmesiyle birlikte Nisan 2026 itibarıyla ikinci nesil buzağılar dünyaya gelmeye başladı.

Yöreye adaptasyonu çabuk sağlayan Amerika ve Danimarka menşeli, süt verimi ve kalitesi yüksek Jersey ırkı hayvanlar bölge şartlarına kısa sürede uyum sağlarken, Jersey ırkının dünya çapında süt verimliliğiyle tanındığını ve ömür boyu yüksek verim sunduğu kaydedildi.

Öte yandan Jersey ineklerin günlük ortalama 25-30 litre ile 35-45 litre arasında süt verebildiği, ayrıca sütünün yüksek yağ ve protein içeriğine sahip olduğunu belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin