Karabük’te Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), askeri darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlarda il genelinde 557 kişi gözaltına alındı.
FETÖ üyelerince yapılan askeri darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında, Karabük İl Sağlık Müdürlüğünde görevli O.U. ve H.E. ile Defterdarlık personeli H.E gözaltına alınırken il genelinde gözaltı sayısı 557’ye ulaştı.
FETÖ’nün askeri darbe girişimi sonrası Karabük’te başlatılan operasyonlar neticesinde bugüne kadar 30 emniyet mensubu, 5 iş adamı, 2 hakim, 6 savcı, 2 asker, 3 kamu görevlisi, 1 dernek başkanı ve 1 sivil şahsın tutuklandığı öğrenildi. Gözaltına alındıktan sonra yapılan sorgulamaların ardından ise 2 hakim, 9 emniyet mensubu, 1 imam ile 2 iş adamı adli kontrol şartıyla serbest kalırken 175 polis, 231 kamu görevlisi görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.
Karabük Üniversitesi’nde ise 14 dekan istifalarını sunduğu ve 55 akademisyen ile 9 idari personelin görevlerinden alındığı açıklandı.
Öte yandan Karabük’te 1 vali yardımcısı ve bir polis gözaltında olduğu öğrenildi.


Karabük’te Gözaltı Sayısı 557’ye Yükseldi
Trabzonspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarını tamamladı
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçının hazırlıklarını tamamladı. Bordo-mavililer, 18 kişilik oyuncu kadrosuyla İstanbul’a gitti.
Teknik Direktör Fatih Tekke yönetiminde, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bugün gerçekleştirdiği antrenmanla hazırlıklarını tamamlayan bordo-mavililer, İstanbul’a gitti. Kart cezalısı Pina ve Mustafa Eskihellaç’ın yanı sıra tedavileri süren Savic, Batagov ve Okay Yokuşlu kafilede yer almadı.
Trabzonspor’un kamp kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:
“Andre Onana, Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan Yıldırım, Chibuike Nwaiwu, Mathias Lovik, Benjamin Bouchouari, Tim Jabol Folcarelli, Christ Inao Oulai, Salih Malkoçoğlu, Ozan Tufan, Boran Başkan, Ernest Muçi, Onuralp Çakıroğlu, Anthony Nwakaeme, Oleksandr Zubkov, Felipe Augusto, Umut Nayir ve Paul Onuachu.”


