Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları ile Çanakkale, Bursa, Eskişehir, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların; Trakya Kesimi ile Muğla ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, Muğla kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.
Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 2°C ila 6°C artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 14
İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18
İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
Adana: Parçalı bulutlu 23
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 20
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 17
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 2
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 13


Karabük’te gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor
Safranbolu tatilcilerin gözdesi oldu
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tarihi ilçe Safranbolu, Kurban Bayramı’nın son gününde ziyaretçi akınına uğradı. “En iyi korunan 20 kent” arasında gösterilen ilçede tarihi çarşıda yoğunluk yaşanırken, esnaf hareketlilikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Osmanlı döneminden kalma hanları, hamamları, camileri, çeşmeleri, köprüleri ve tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu, bayram tatili boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın başlarında inşa edilen tarihi konakların arasındaki dar sokaklarda gezen tatilciler, eşsiz tarihi atmosferi yakından görme fırsatı buldu. Kafe ve restoranlarda yöresel lezzetleri tadan ziyaretçiler, Safranbolu lokumu ve hediyelik ürünlere de yoğun ilgi gösterdi.
Tarihi çarşıda en dikkat çeken görüntülerden biri ise meşhur Safranbolu simidinin önünde oluşan uzun kuyruklar oldu. Ziyaretçiler, simitçinin önünde sıraya girerek ünlü lezzeti alabilmek için sabırsızlandı.
Bayram tatilinin beklentilerin üzerinde geçtiğini belirten tarihi çarşı esnafından Hüsnü Özdemir, “Güzel bir bayram geçirdik. Safranbolu’da güzel bir kalabalık oluştu. Esnafın yüzü güldü. Son iki aydır işler oldukça durgundu, esnaf birbirine bakıyordu. Bayram tatiliyle birlikte çarşı yeniden hareketlendi. Bu yoğunluk hem esnaf hem de ilçe ekonomisi açısından sevindirici oldu” dedi.
Bayram tatilinin son gününde de devam eden yoğunluğun akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Tarihi çarşıda yaşanan bu hareketlilik, Safranbolu’nun turizmdeki cazibesini bir kez daha ortaya koydu.

