Vergili, Sahaya İniyor - Karabük Haber Postası
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
06 Ocak, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 07.01.2024 14:14
0
0

Vergili, Sahaya İniyor

31 Mart tarihinde  yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden Milletçi Hareket Partisinden Karabük Belediye Başkan adayı gösterilen Rafet Vergili, Gezici Başkanlık Ofisi uygulamasının startını verdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, uzun bir  aranın ardından Gezici Başkanlık Ofisi Uygulamasına yeniden başlıyor. 31 Mart tarihinde  yapılacak olan yerel seçimlerde  Milliyetçi Hareket Partisinden tekrar aday gösterilen  Karabük Belediye Başkan adayı gösterilen Rafet Vergili, Gezici Başkanlık ofisi uygulaması ile daire müdürleri ile birlikte her gün ayrı bir mahalleye giderek mahalle sakinlerinin istek ve sorunlarını dinleyecek.

Gezici Başkanlık Ofisi ile seçim startını verecek olan Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin ilk durası Şirinevler Mahallesi olacak. 8 Ocak Pazartesi günü  10.30 ile 12.30 saatleri arasında Şirinevler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde mahalle sakinleri ile buluşacak olacak Belediye Başkanı Rafet Vergili burada mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyecek ve çözümü noktasında ilgili birim amirlerini talimat verecek.

Başkan Vergili 9 Ocak Salı günü ise saat 10.30-12.30 arasında Karabük Mahallesine giderek buradaki Sosyal yaşam merkezinde mahalle sakinleriyle bir araya gelecek, sorun istek ve taleplerini dinleyecek.

11 Ocak Perşembe günü saat 10.30-12.30’da Yeşilmahalle Mescid-i Aksa Sosyal Yaşam Merkezinde vatandaşlarla bulaşacak olan Belediye Başkanı Rafet Vergili, 12 Ocak Cuma günü yine saat 10.30-12.30’da Üniversite Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde vatandaşlarla buluşarak sorunlarını dinleyecek.

Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Vatandaşı ayağına çağıran değil, milletin ayağına giden yönetim anlayışımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz, hedefimiz sorunları yerinde tespit ederek en kısa sürede çözüm üretmek” dedi. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
profesor uyardi alerji mevsiminiz degisiyor uzuyor ve siddeti artiyor zExdQvNe
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Profesör uyardı: “Alerji mevsiminiz değişiyor, uzuyor ve şiddeti artıyor”

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya,” Alerji mevsiminiz değişiyor, uzuyor ve şiddeti artıyor. İklim değişikliği polen yoğunluğunu artırıyor ve alerjileri daha da kötüleştiriyor” dedi.

İklim değişikliğiyle birlikte polen yoğunluğunun arttığını ifade eden Özkaya, yükselen sıcaklıklar nedeniyle mevsimsel alerjisi olan kişilerin daha uzun süre polene maruz kaldığını söyledi. Kışların ısındığını, ilkbaharın daha erken başladığını ve sonbaharın geciktiğini vurgulayan Özkaya, bu durumun alerjenlerin havada kalma süresini uzattığını ve alerji şikayetlerini artırdığını kaydetti.

“Endişe verici derecede aşırı alerji olaylarını tetiklediğini görüyoruz”

Yükselen sıcaklıklar nedeniyle mevsimsel alerjisi olan kişilerin daha uzun bir süre boyunca daha fazla polene maruz kaldığını belirten Dr. Şevket Özkaya, “Küresel ısınmanın endişe verici derecede aşırı alerji olaylarını tetiklediğini görüyoruz. Hastalarımız özellikle grip ve benzeri viral hastalıklar sonrası uzamış öksürük, hırıltılı solunum ve nefes darlığı ile geliyor. Bu durum, bağışıklık sisteminizin poleni yanlışlıkla zararlı bir madde olarak tanımlaması ve normalde patojenik bakteri veya virüslere karşı olan bir tepkiyi tetiklemesiyle ortaya çıkar. Yaygın belirtiler arasında burun akıntısı, göz kaşıntısı ve hapşırma yer alabilir. Bazı durumlarda, mevsimsel alerjiler, solunum yollarındaki iltihaplanma şişmeye yol açarak akciğerlere yeterli hava girmesini zorlaştırdığında solunum güçlüklerine neden olabilir” diye konuştu.

“Hayat kalitesinde büyük bir fark oluşturuyor”

Alerji mevsimi başlamadan önce insanın neye alerjisi olduğunu bilip ilaç almaya başlarsa, hayat kalitesinde büyük bir fark olacağını söyleyen Özkaya, “Alerji testleri, neye alerjiniz olduğunu ve nasıl tedavi edileceğini kesin olarak öğrenmenin bir yoludur. Ağaç veya çim alerjiniz varsa, açık hava aktivitelerini kısıtlamanız gerekebilir. Geçiş ayların olarak bilinen ilkbahar ve son bahar aylarında hastalarımızın en çok şikayet ettikleri ’burun akıntısı, hapşırma, gözlerde ve boğazda kaşıntı’ belirtiler halk arasında mevsimsel saman nezlesi olarak bilinen hastalığın yapılan araştırmalarda 30 gün daha uzadığı izlendi. Bu hastalık sadece lokal etkileri olan bir durum olmayıp, çocuklarda okul başarısını ve yetişkinlerde ise iş ve günlük hayata odaklanmasını olumsuz etkileyen sistemik ve psikolojik etkileri de olmaktadır. Sadece iklim değişiklikleri değil, şehirlerdeki hava kirliliği de alerjik şikayetlerin şiddetini ve sıkılığını arttırmaktadır. Bunun bir nedeni de, insan faaliyetlerinden kaynaklanan emisyonlar nedeniyle atmosferdeki karbondioksit (CO2) seviyelerinin yükselmesidir. Saman nezlesi hastaları için en rahatsız edici bitkilerin çoğu CO2 ile beslenir” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin