Reklam
Reklam

Karabük’te gerçeğini aratmayan tatbikat

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ekim, 2019 08:55 tarihinde yayınlandı
0

UMKE tatbikatında yaralıları makyajları ve kendilerini rollerine kaptırmaları tatbikatı gerçeğe çevirdi

Karabük, Bolu, Bartın ve Zonguldak Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) katıldığı UMKE 10. Bölge Temel Eğitim Tatbikatı yapıldı.
Aladağ mevkisinde yapılan tatbikatta, senaryo gereği 6.5 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası bir süt fabrikasında göçük ve patlama meydana geldi. UMKE ekipleri patlamayla birlikte harekete geçerek yaralılara müdahale etti. Yaralıların makyajları ve yaralandıktan sonra gösterdikleri reaksiyon ile gerçeğini aratmayan tatbikatta, bazı yaralıların kendilerini role fazla kaptırmaları tatbikatı gerçeğe çevirdi.
112 Acil Servis, Karabük İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve KARGAZ ekiplerinin de yer aldığı tatbikatta, UMKE ekipleri deprem sonrası yaşanan çökme ve patlamada yaralananlara müdahale etti. Tatbikat, yaralıların ambulanslarla hastanelere sevk edilmesiyle sona erdi.
Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimin üç gün süreceğini söyledi. Eğitime Bartın, Bolu, Zonguldak ve Karabük’ten 135 UMKE gönüllüsünün katıldığını ifade eden Sarı, “Kampımız içerisinde birçok tatbikatımız var. Bugün en büyük tatbikatımızı gerçekleştirdik. Senaryoya göre tatbikatımızda 6.5 şiddetinde bir deprem meydana geliyor. Arkasından doğal gaz kaçağı ve buna bağlı patlamalar meydana geliyor. Çok sayıda yaralının olduğu bölgeye KARGAZ, Karabük Belediyesi İtfaiyesi, jandarma, AFAD ve UMKE ile 112 ekiplerimiz ulaştılar. Başarılı bir tatbikat icra edildi. Tatbikatta 8 UMKE aracımız, 10 ambulansımız görev yaptı” diye konuştu.
UMKE faaliyetlerinin her zaman sürdüğünü aktaran Sarı, şunları kaydetti:
“Diğer illerimizde Bolu’da, Bartın’da, Zonguldak’ta her yıl bu bölge tatbikatlarını yapıyoruz. UMKE gönüllülerine yeni katılan arkadaşlarımızda bu tatbikatlarda deneyim kazanıyorlar ve eğitimden geçiyorlar. Burada ayrıca temel eğitimleri veriyoruz. Sağlık personelleri arasından UMKE’ye katılmak isteyen tüm arkadaşlara kapımız açık. UMKE sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın göz bebeği. Bunu her daim her vakada gösteriyorlar.”
Karabük Vali Yardımcısı Barboros Baran, Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun’un, AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay ve kurum müdürlerinin de izlediği tatbikat sonunda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ve Suriye Milli Ordusu’nun (SMO), Fırat’ın doğusunda PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na destek amacıyla toplu halde “asker selamı” verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yerel Kalkınma Hamlesi Programı başvuru sonuçları açıklandı: 6 milyar TL yatırım yapılması öngörülüyor

yerel kalkinma hamlesi programi basvuru sonuclari aciklandi 6 milyar tl yatirim yapilmasi ongoruluyor y4uHsses
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı 2025 Yılı Çağrısı sonuçlarının açıklanmasıyla desteklenecek projeler belli oldu. Program kapsamında Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta desteklenecek 11 proje ile 6 milyar TL yatırım yapılması öngörülüyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı 2025 Yılı Çağrısı sonuçları açıklandı. Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta desteklenecek 11 proje ile 6 milyar TL yatırım yapılması öngörülüyor. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) sorumluluğundaki üç ilde desteklenecek yatırımların hayata geçirilmesiyle bölgede yaklaşık 540 kişilik ilave istihdam oluşturulması bekleniyor. Program kapsamında bentonit, tuz, ahşap panel, mobilya, ağaç, kenevir, orman ve su ürünleri gibi toplamda 12 farklı yatırım konusunda yapılacak yatırımlarla, bölgenin üretim kapasitesinin artırılması, katma değerli üretimin teşvik edilmesi ve yerel kalkınmaya ivme kazandırılması hedefliyor.

Program kapsamında desteklenmeye hak kazanan projelerin il bazındaki dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

Kastamonu’da “Çapraz Lamine Ahşap Panel Üretimi Tesisi” ve ve Kenevir İşleme Tesisi” (Kenevir Elyafı ve benzeri), Çankırı’da “Bentonitten Katma Değerli Alternatif Ürünlerin İmalatı” ve “Tuz Hammaddesinden Katma Değerli Kimyasal Ürünlerin Üretilmesi”, Sinop’ta ise “Kapalı Devre Su Ürünleri Yetiştiriciliği” ve “Masif Ahşap Ürünleri ve Masif Mobilya Üretim Tesisi”.

Hedef, yatırımlarla, üretim ve istihdamı büyütmek

KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan, Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde program kapsamında gerçekleştirilecek yatırımlarla, bölgenin üretim ve istihdam kapasitesinin artırılmasını hedeflediklerini ifade edeek, “Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında, bentonit, tuz, ahşap panel, mobilya, ağaç, kenevir, orman ve su ürünleri gibi 12 farklı yatırım konusunda toplamda 11 proje ile 6 milyar TL yatırım bekliyoruz. Yatırımların hayata geçmesiyle böylemizde 540 kişilik ilave istihdam oluşturulacak. Yerel kalkınma ivmemizi destekleyecek, yatırım, üretim ve istihdam kapasitemizi artıracak yatırımları bölgemize kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin