Reklam
Reklam
cxz 4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2025 12:10 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te gençler ve firmalar Afrika pazarıyla tanıştı

Karabük’te dış ticaretin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen “İhracat Söyleşileri” programında gençler ve yerel firmalar, Afrika ile iş birliği fırsatları hakkında bilgilendirildi.

Karabük Üniversitesi Dış Ticaret Elçileri Kulübü ile Dış Ticaret Elçileri Derneği (DTE) iş birliğiyle, Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının (KTSO) destekleriyle gerçekleştirilen program Hamit Çepni Konferans Salonu’nda yapıldı. Etkinliğe, Bosphorus Expo ve Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu konuşmacı olarak katıldı.

Programa; Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük Teknokent Genel Müdürü Samet Nohutçu, Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD) üyeleri, sanayi kuruluşları ve firmaların temsilcileri ile akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Konuşmasında Afrika pazarının ekonomik potansiyeline dikkat çeken Utku Bengisu, kıtanın genç iş gücü, artan nüfusu ve dijitalleşme süreciyle birlikte yükselen bir ticaret merkezi haline geldiğini belirtti. Türkiye’nin Afrika ile gelişen ticari ilişkilerinin stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Bengisu, Karabük’teki firmaların Afrika pazarına açılmaları için izlemeleri gereken adımları ve çözüm önerilerini katılımcılarla paylaştı.

Bengisu, ayrıca Karabük Üniversitesi’nde eğitim gören Afrikalı öğrencilerle kurulabilecek iş birliklerinin, yerel ihracatçılar için önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çekti.

Programın sonunda, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz tarafından Utku Bengisu’ya teşekkür plaketi takdim edildi. Çapraz, ihracatla ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Dış Ticaret ve Proje Geliştirme Birimi ile iletişime geçebileceğini belirtti.

Dış Ticaret Elçileri Kulübü Danışman Hocası Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Karaca Dedeoğlu ve Kulüp Başkanı İbrahim Karaoğlu da Bengisu’ya çiçek ve plaket sunarak teşekkürlerini iletti.

Etkinlik çerçevesinde Karabük Akademik Sanayi Eğitim Merkezi’nin (KASEM) desteğiyle dış ticaret eğitimi alan öğrencilere ücretsiz Dijital Pazarlama Eğitimi verileceği duyurulurken, Dış Ticaret Elçileri Derneği gönüllülerine EFETUR iş birliğiyle seyahat indirimleri sunulacağı açıklandı.

Program, firma temsilcileri ve dış ticarete ilgi duyan öğrencilerin Utku Bengisu ile bire bir görüşmeler gerçekleştirmesi, toplu fotoğraf çekimi ve öğrenci kulüplerinin stantlarının gezilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda saganak yagis hayati olumsuz etkiledi GsKA9hjp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı.

İlçede günlerdir etkisini sürdüren sıcak ve güneşli hava, yerini aniden bastıran sağanak yağışa bıraktı. Yağışla birlikte hava sıcaklığı yaklaşık 10 derece düştü. Mudurnu pazarında alışveriş yapan vatandaşlar, aniden başlayan yağış nedeniyle dükkan saçaklarının altına sığınarak korunmaya çalıştı. Yağışın etkili olduğu ilçede sürücüler ise kayganlaşan yollarda dikkatli şekilde ilerledi.

Yetkililer, ilçede yağışların aralıklarla devam edebileceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin