Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
cxz 4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2025 12:10 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te gençler ve firmalar Afrika pazarıyla tanıştı

Karabük’te dış ticaretin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen “İhracat Söyleşileri” programında gençler ve yerel firmalar, Afrika ile iş birliği fırsatları hakkında bilgilendirildi.

Karabük Üniversitesi Dış Ticaret Elçileri Kulübü ile Dış Ticaret Elçileri Derneği (DTE) iş birliğiyle, Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının (KTSO) destekleriyle gerçekleştirilen program Hamit Çepni Konferans Salonu’nda yapıldı. Etkinliğe, Bosphorus Expo ve Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu konuşmacı olarak katıldı.

Programa; Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük Teknokent Genel Müdürü Samet Nohutçu, Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD) üyeleri, sanayi kuruluşları ve firmaların temsilcileri ile akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Konuşmasında Afrika pazarının ekonomik potansiyeline dikkat çeken Utku Bengisu, kıtanın genç iş gücü, artan nüfusu ve dijitalleşme süreciyle birlikte yükselen bir ticaret merkezi haline geldiğini belirtti. Türkiye’nin Afrika ile gelişen ticari ilişkilerinin stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Bengisu, Karabük’teki firmaların Afrika pazarına açılmaları için izlemeleri gereken adımları ve çözüm önerilerini katılımcılarla paylaştı.

Bengisu, ayrıca Karabük Üniversitesi’nde eğitim gören Afrikalı öğrencilerle kurulabilecek iş birliklerinin, yerel ihracatçılar için önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çekti.

Programın sonunda, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz tarafından Utku Bengisu’ya teşekkür plaketi takdim edildi. Çapraz, ihracatla ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Dış Ticaret ve Proje Geliştirme Birimi ile iletişime geçebileceğini belirtti.

Dış Ticaret Elçileri Kulübü Danışman Hocası Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Karaca Dedeoğlu ve Kulüp Başkanı İbrahim Karaoğlu da Bengisu’ya çiçek ve plaket sunarak teşekkürlerini iletti.

Etkinlik çerçevesinde Karabük Akademik Sanayi Eğitim Merkezi’nin (KASEM) desteğiyle dış ticaret eğitimi alan öğrencilere ücretsiz Dijital Pazarlama Eğitimi verileceği duyurulurken, Dış Ticaret Elçileri Derneği gönüllülerine EFETUR iş birliğiyle seyahat indirimleri sunulacağı açıklandı.

Program, firma temsilcileri ve dış ticarete ilgi duyan öğrencilerin Utku Bengisu ile bire bir görüşmeler gerçekleştirmesi, toplu fotoğraf çekimi ve öğrenci kulüplerinin stantlarının gezilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokat sivas kara yolu yasanan taskin nedeniyle kisa sureli trafige kapandi AjvWaarx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı

Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.

Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.

Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin