karabuk
İmsak 05:50
Güneş 07:14
Öğle 13:07
İkindi 16:15
Akşam 18:49
Yatsı 20:08
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
karabukte gecici terminal hizmet cermeye basladi 1YMfa9md
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te geçici terminal hizmet cermeye başladı

Karabük Belediyesi, şehirlerarası otobüs terminalinde başlattığı yenileme çalışmaları kapsamında yolcuların ve esnafın mağdur olmaması için Atatürk Bulvarı üzerinde süreksiz terminal alanını hizmete açtı.
Yaklaşık 5 dönümlük alanda kurulan süreksiz terminalde; otobüs ve minibüs peronları, bilet satış gişeleri, kafeterya, taksi durağı, tuvalet ve toplumsal alanların yanı sıra terminal esnafı için 16 konteyner tahsis edildi.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, "Yeni terminalimizin en kısa müddette tamamlanması için ağır bir biçimde çalışıyoruz. Bu süreçte hem vatandaşlarımızın hem de esnafımızın mağduriyet yaşamaması için süreksiz terminalimizi devreye aldık. Yolcu hizmetleri ve ticari faaliyetler kesintisiz devam edecek" dedi.
Yenileme süreci tamamlandığında 3 bin 213 metrekare kapalı alana sahip olacak yeni terminal; çağdaş bilet ofisleri, konforlu bekleme salonları, kafeterya, berber, ikramlık eşya dükkânları ve otoparkıyla yolculara çağdaş bir ulaşım tecrübesi sunacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
uzmanlardan ekran bagimliliginda yapay zeka uyarisi Km7RTEX8
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Uzmanlardan ekran bağımlılığında yapay zeka uyarısı

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bilim kafe çalışmaları kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Bartın Sağlık Müdürlüğünden Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Doktor Berat Merih Yetim, ekran bağımlılığı ile yapay zekâ tabanlı uygulamaların çocuk ve ergenler üzzerindeki etkilerini anlatarak uyarılarda bulundu
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) 1-7 Mart Yeşilay Haftası doğrultusunda "Bağımlılıkla Mücadele ve Ekran Bağımlılığı" başlıklı bilim kafe etkinliği düzenlendi. BARÜ Bağımlılıkla Mücadele Ofisi, Genç Yeşilay ve Kutlubey Gençlik Ofisi iş birliğinde hazırlanan programda bağımlılıkla mücadelede kurumsal iş birliğinin önemi, ekran bağımlılığının birey ve toplum sağlığı üzerindeki etkileri uzmanlar tarafından ele alındı.
Programın açılış konuşmasını yapan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Ünlü düşünür İbni Haldun ‘İnsan alışkanlıklarının çocuğudur.’ der. O alışkanlıklarınız yeter ki bağımlılıklara dönüşmesin. Çünkü alışkanlıkla bağımlılık arasında çok ince bir çizgi vardır. Görüyoruz ki dünya ekran bağımlılığıyla karşı karşıya, yaş fark etmeksizin her kuşaktan bireyin elinde artık telefon bulunuyor. Hatta ebeveynlerin çocuklarına karşı olan sorumluluklarından bir kaçış yolu olarak görebiliyoruz. Günün yorgunluğunu atma zamanı geldiğinde bile uyumadan önce bu bağımlılığımızı devam ettiriyoruz. Ekranı kontrollü kullanmayı dijital dünyaya bağımlı olmadan öğrenmeliyiz" dedi.
Ardından geçilen programın moderatörlüğünü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Özge Özgür yaparken, Bartın Sağlık Müdürlüğünden Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Doktor Berat Merih Yetim ile Bartın Yeşilay Danışmanlık Merkezinden (YEDAM) Psikologu Ekin Çil Çelebi konuşmacı olarak yer aldı.
Yapay zeka uyarısı
Bağımlılığın psikososyal bir süreç olduğuna dikkat çeken Uzman Doktor Yetim, "Çocuk ve ergenlerde artan ekran süresi uyku düzeni, dikkat ve akademik başarı üzerinde olumsuz etkiler oluşturmaktadır. Ekranın aşırı kullanımı bağımlılıkla eş değer değildir. Bağımlılık; alışkanlığı, yoksunluğu, bırakamamayı ve çevrim içi olarak çok vakit geçirmeyi kapsar. Ekran bağımlılığı ve yapay zekâ etkileşimi ise kullanıma bağlı olarak değişmektedir. Yapay zekâ üretkenliği artırsa bile teknoloji stresi ve duygu bozukluklarıyla ilişkili olabiliyor. Yapay zekâ tabanlı uygulamalar gençlerde sosyal kıyaslama ve beden imajı üzerinde olumsuz sonuçlara yol açabiliyor. Ayrıca eğitim hayatında dikkat ve motivasyonu da azaltabiliyor." diye konuştu.
Bağımlılıkla mücadele
Yeşilay’ın bağımlığa yönelik çalışmalarını aktaran Psikolog Çil Çelebi ise, "YEDAM Yeşilay danışmanlık merkezidir. YEDAM 12 yaş üstü bağımlı bireylere, bağımlılık riski taşıyanlara ve ailelere hizmet verir. Bazı durumlarda bağımlı bireyler bağımlılıklarını kabul etmeyebilir veya destek almak istemeyebilir bu gibi durumlarda aile ile sürece başlayarak çeşitli hizmetler sunuyoruz. Hizmetlerimiz ücretsiz olup görüşmelerimizi de gizlilik çerçevesinde yürütüyoruz. Tütün, alkol, kumar, madde ve internet bağımlılıklarında psiko-sosyal tedavi hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda atölye etkinlikleri ile danışanlarımızın becerilerini geliştirip toplumla sosyal uyumlarını sağlayarak onları üreten konuma getirmeyi hedefliyoruz." diye bilgilendirmelerde bulundu.
Öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin